Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

The Good Morning

torstai 25. huhtikuuta 2013

Levitteitä leipähetkiin

Hiiohoi! Tullaampas nyt tähän monia askarruttaneeseen aiheeseen: voi&juusto. 

Kyllä, saatan käyttää leivän päällä ihan perus margariinia ja kyllä, saatampa jopa höylätä juustoviipaleet päälle. Leipä oli entisen minän perusruokaa. Päivällisen saatoin korvata muutamalla palalla leipää, ja tulihan sitä leipää syötyä myös aamu- ja iltapalaksi. Ei hyvä. Mutta kun leipä on niiin hyvää!

Leipä on kyllä hyvää edelleenkin, mutta vielä parempaa se on, kun sitä ei vedä joka aterialla. Nykyään leipä on mulle herkutteluhetki, siinä missä kasvikset on sitä perusruokaa, jota tulee syötyä joka aterialla. 
Päällyseksi voi kuitenkin levittää myös jotain terveellisempää kuin voita tai margariinia. Tässä postauksessa esittelen omat helpot lempparini!

Aloitetaan makeasta!



Maapähkinävoibanaanilevite







Helppoa ja nannaa. Pala banaania ja nokare maapähkinävoita haarukalla mössöksi. Mausta halutessasi kanelilla, stevialla tai suolalla. Herkkuhimon taltuttaja!









Suklaalevite




Täytyy myöntää että inspiraation tähän sain Philadelphian mainostamasta Marabou-tuorejuustosta. En siis koskaan ole sitä maistanut, mutta mainoksen nähtyäni inspiroiduin. Ainekset ovat maitorahka, aito kaakaojauhe ja stevia. Itse käytin seuraavanlaisia suhteita:

1/2 dl maitorahkaa
1 1/2 tl aitoa kaakaojauhetta
1 rkl Canderell Green Steviaa


Vinkki: Päälle voit vielä laittaa banaanin viipaleita, marjoja tai pähkinöitä!









Sitten suolaisiin! Tai oikeastaan suolaiseen. Teidän on pakko maistaa tätä! Käytän kyseistä levitettä ehkä kaikista eniten. Yksinkertainen, pehmeä, rasvainen, maukas, raikas...


Avocadolevite





Tarvitset: avocadoa, raejuustoa, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria

Itse käytän seuraavanlaisia suhteita:

1/4 avocado (siis puolikkaasta puolet)
1/2 dl raejuustoa
muutama rkl sitruunan mehua
hyppysellinen sormisuolaa
muutama kierros pippurimyllystä





Kuvien levitteessä raejuusto on muuten surautettu sauvasekoittimella tahnaksi, mutta sen voi yhtä hyvin jättää "kokkareiseksi", itseasiassa mielestäni se on niin jopa parempaa.

Voithan myös tehdä isomman satsin levitettä ja säilöä jääkaapissa, sitruunamehukin on estämässä avocadoa tummumasta ja maut senkun jääkaapissa muhii entistä paremmaksi! Myös suklaalevitteen voi säilöä, mutta maapähkinävoibanaanilevite saattaa banaanin takia muuttaa makuaan säilöttynä. Tai ainakin väriään...




Nauti esim. ruisleivän tai ruisnappejen päällä kalkkunasiivun kera!




Ihanaa torstaita!



x kaisa

Tunnisteet: , , ,

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Unelmien omenapiirakka proteiinilla ladattuna






Pyydän jo valmiiksi anteeksi tulevaa hehkutusta. Myönnän, että tapanani on hehkuttaa omia reseptejäni, mutta nyt hehkutus nousee ihan uusille leveleille: niin nousi nimittäin reseptikin.

Julkaisin taannoin reseptin proteiinileivoksista, joihin eräs lukija sitten kommentoi että kyseinen taikinahan olisi oiva piirakkapohja! Idea oli ihan loistava. En itse ollut tullut edes ajatelleeksi moista. Juuri kun suunnittelin tekeväni taikinasta omenapiirakkaa, eräs toinen lukija kommentoi kokeilleensa reseptistä piirakkaa, jonka sekaan oli pilkkonut omenakuutioita. Mulla on ihan mahtavia lukijoita! Nyt vihdoin sain itse aikaiseksi kokeilla tätä piirakkaversiota (tein tosin pieniä muutoksia reseptiin) ja voi hyvä luoja: taivaallista! Uskallan väittää tätä parhaaksi reseptiksi tässä blogissa tähän mennessä.

Piirakka ei siis sisällä lainkaan vehnäjauhoja, sokeria tai rasvaa. Silti se löi jääkaapissa olleen "oikean" luumupiirakan ihan mennen tullen, kun mielenkiinnon vuoksi maistoin sitä tämän jälkeen varmistaakseni, etten ole sokeutunut omille leipomuksilleni. Luumupiirakka oli siis mitä ilmeisimmin muun perheen iloksi siellä jääkaapissa. No, kuinkas kävikään. Tämä piirakka hävisi jääkaapista alta aikayksikön, kun sitä "oikeaa" piirakkaa on sielä vieläkin. Siinä siis todiste siitä että tämä piirakka maistuu varmasti jokaiselle, oli sitten terveysintoilija tai ei!
























Proteiiniomenapiirakka

2,5 dl kaurahiutaleita
2 scoopia (60g) vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
(1/2 dl makeutusta. esim Canderellin Stevia Green)

4 munanvalkuaista
2 muussattua banaania
1/2 dl vettä
1/2 dl maitorahkaa tai luonnonjugurttia

3 omenaa (itselläni sattui olemaan vain kaksi, ja siksi omenaviipaleet loppui kesken. Kakun keskellä oleva aukko ei siis ole mikään visuaalisten näkemysteni huipentuma vaan moka)
tilkka öljyä


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet keskenään erillisessä kulhossa. Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina öljyllä voideltuun piirakkavuokaan. Pese ja pilko omenat. Paista omenoita pannulla öljytilkassa kunnes ne ovat pehmenneet hieman ja mahdollisesti saaneet väriä pintaan. Asettele omenat piirakan päälle ja ripottele halutessasi kanelia. Itse heitin päälle vielä saksanpähkinöiden jämät.  Lykkää vuoka uuniin ja paista puolisen tuntia.









Piirakkaa voi nauttia esim. vaniljakastikkeen ja mulperimarjojen kera. Omatekoisen ja terveellisen vaniljakastikkeen saa tehtyä luonnonjugurtista ja vaniljaherasta. Myös stevialla makeutettu luonnonjugurtti on raikas ja maukas kastike. 


Tämän piirakan syömistä on ihan älyttömän vaikea lopettaa. Ensinnäkin tieto siitä, että koko piirakassa on vain 950 kaloria on melkein liian hyvä syy vetää puolet yhdeltä istumalta. Toisekseen, maku on niin hämäävän epäterveellistä piirakkaa muistuttava, että on syötävä ainakin 3 palaa ennen kuin pystyy edes uskomaan makunystyröitään. Mikäli piirakan jakaa kymmeneen osaan, tulee kaloreita siis per pala 95 kcal. Not bad if you ask me!

Ja myös tämä piirakka on ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana päivänä muhittuaan yön jääkaapissa.  Ja protskuleivoksien ja tämän piirakan reseptejen ero on siinä, että tähän vähensin kanelin määrää ja lisäsin puoli desilitraa maitorahkaa, THAT'S IT! Maitorahkan lisäys rakenteen ja mehevyyden vuoksi, kanelin määrän vähennus muun tilbehöörin (omenoiden) vuoksi. 











Mikäli et ole saanut vielä aikaiseksi kokeilla yhtäkään reseptiäni, tätä suosittelen todella lämpimästi! Muutenkin jos vasta aloittelet totuttelua terveellisten herkkujen makuun, tämä on hyvä startti!

Hope you like it! <3


PS. Katso myös tästä piirakkapohjasta sovellettu mustikkapiirakan ohje!



x kaisa

Tunnisteet: , ,

torstai 18. huhtikuuta 2013

Mustapapubrowniet



Huh! Tässä tulevat browniet, joiden reseptiä on väännetty monen monituista kertaa. Svarta bönoreita on kannettu kaupasta kolmin käsin ja jääkaappikin on pari vuorokautta notkunut purkitettuja suklaaleivoksia valmistusjärjestyksessä. Välillä meenasin jo luovuttaa koko reseptin suhteen, mutta maistettuani taas purkin nimeltä "eka yritys" sisältöä huomasin että eteenpäin ollaan menty ja jaksoin yrittää taas uuden kerran.

Moni teistä on varmaan kuullut mustapapubrownieista, eivätkä ne mikään mun keksintö olekaan. Ensin kokeilin netistä löytämääni melko suosittua jenkkiläistä reseptiä, mutta maku oli kyllä aika kamala. Maistui siis kirjaimellisesti papubrownieilta. Ideana papujen hyödyntäminen leipomisessa kuitenkin kiinnosti, joten päätin lähteä kehittämään löytämääni reseptiä ja kaiken työn tuloksena esittelen teille omat brownieni!

Näitä brownieita ei muuten sitten nautita lämpimänä suoraan uunista, ehei! Yksi syy, miksi browniet ei tuntuneet onnistuvan ollenkaan oli se, että maistoin niitä tietenkin heti lämpimänä. Ja pavultahan ne maistui. Paistetulta pavulta. Suuri oivallus oli kuitenkin se, että siinä vaiheessa brownie ei ole vielä läheskään valmis. Nämä papuleivokset nimittäin tarvitsevat yön yli tekeytymisaikaa jääkaapissa! Viimeisessä versiossa papu ei maistunut enää ollenkaan jääkaapissa vietetyn vuorokauden jälkeen. Voi sitä voiton riemua! Ruokabloggaajan tähtihetkiä...




Pahoittelen huonolaatuisia kuvia!! Voihan perskule sentään, just sillon kun satsi tuli uunista ulos niin tottakai ulkona oli jo hämärää. On se vaikeeta olla ruokabloggaaja (tai varmaan ylipäätänsä bloggaaja) kun pitää kaikki tekemisensä ajoittaa ulkonta tulevan valonmäärän mukaan.







Mä tiedän mitä te ajattelette. Ja kyllä, nuolin sauvasekoittimen pään. Eikä terät haitannu yhtään.









Mustapapubrowniet


2 prk Go Green mustia papuja (n. 314g)
10 taatelia
3 munaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta (tai halutessasi hieman enemmän)
1 dl makeutusta (esim Canderellin Green Stevia, löytyy tavallisista ruokakaupoista)
1/4 dl vahvaa kahvia (tai muuta nestettä)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa pavut. Surauta sauvasekoittimella pavut ja taatelit tahnaksi. Kärsivällisesti vaan, mitä tasaisemman ja paakuttomamman tahnan saat, sitä paremmat browniet saat ;) Lisää kaikki loput aineet ja surauta vielä sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Tarkista maku! Vuoraa vuoka (itse käytin leipävuokaa) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista uunissa n. 35 minuuttia. Kun taikina tuntuu kiinteältä ja ehkä vähän lohkeilee pinnasta, ota se pois uunista, jäähdytä, ja laita jääkaappiin tekeytymään. Seuraavana päivänä browniet ovat valmiita syötäväksi.


Yön aikana kaakaojauhe ja papu käyvät taistelua. Kaakaojauheen pitäisi voittaa papu ja hävittää sen maku kokonaan. Toivottavasti teillä käy myös niin! Kalsuja koko taikinassa on n. 930kcal. Siitä voipi sitten laskea paljon tulee per pala, kun leikkaa mötikän samankokoisiksi annoksiksi. Se tulee olemaan jotain 100-150 paikkeilla, ellet leikkaa jättipaloja ;) Tää resepti on kans sarjassa "normaaleiden makuun", sillä ihme kyllä herkkuhiiri äitini ylisti browniet taivaisiin ja ehdotti niitä jopa tarjoiltavaksi mun ylppäreissä! :D Itse kyllä aijon kehitellä sinne jotain vielä mahtavampaa. Jos muuten haluaa näistä vielä herkullisempia niin joukkoon voi lisätä rouhittua tummaa suklaata! :)



x kaisa

Tunnisteet: ,

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Korvapuustiset proteiinileivokset



Tänään mä vihdoin sain sen aikaiseksi: kokeilla kotitekoisen proteiinipatukan leipomista! Täytyy sanoa, etten ole koskaan ostanut kaupasta proteiinipatukkaa. Monta kertaa on tehnyt mieli mutta aina luettuani taas kerran niiden sisällön on patukka jäänyt hyllyyn. Ideana proteiinipatukkahan on loistava: eväs joka on helppo ottaa mukaan mutta parempi ravintoarvoissa kuin esim. hedelmä juurikin sen proteiinin vuoksi. Myös toimiva herkkuhimon taltuttaja, mitä olen kyseisten patukkojen käyttäjiltä kuullut. 

Ja nyt ennen kuin innostutte liikaa, myönnän että patukat epäonnistui aika lailla. Maku oli erittäin hyvä, oikeastaan täydellinen, mutta koostumus ei ihan patukan kriteerejä täyttänyt. Siitä nimittäin tuli enemmän leivosmainen, vähän kuin suorakaiteen muotoinen proteiinileivos. Tässä tapauksessa kuitenkin epäonni taisi kääntyä onneksi, sillä leivos oli kuin kuin luotu kahvileiväksi. Korvapuustin maku ja sopiva muoto dipattavaksi kahviin, TÄYDELLISTÄ! Siispä päätin jakaa reseptin joka tapauksessa! Jatketaan niitä patukkakokeiluja sitten vähän myöhemmin... :D










Korvapuustin makuiset proteiinileivokset

2,5 dl kaurahiutaleita
2 scoopia (60g) vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
2tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
(1/2 dl makeutusta. esim Canderellin Stevia Green)

4 munanvalkuaista
2 muussattua banaania
1/2 dl vettä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet keskenään erillisessä kulhossa. Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista n. 20-25 minuuttia, riippuen vuoan koosta.




Itse tein puolikkaan taikinan ja paistoin kuvissa näkyvän kokoisessa vuoassa 20 minuuttia. Viipaloin mötikän yhdeksään osaan ja kaloreita per palikka tuli 45 kcal. Proteiinijauhe toi aika hyvin makeutta, eli lisämakeutus on vapaaehtoista. Itseasiassa ovat jopa niin makeita, että näistä tykkää myös "normaalit". Testattu on äitillä joka ei hirveemmin mun terveyspöperöitä oo digannu! Hih, kertokaa jos kokeilitte :)

Ainiin! Mursin näistä palasia mun benkkujenkkujätskiin ja oh lord, kuinka taivaallista! Resepti jädeen löytyy täältä.


x kaisa


ps. lupaan vielä kehittää reseptin niihin protskupatukoihinkin!

Tunnisteet: ,

torstai 11. huhtikuuta 2013

Mehevät mustikkaproteiinipannarit

Kyllästynyt kuiviin, jauhoisiin ja koviin pannukakkuihin? Kokeile jotain freesimpää - mustikkapannareita!




Haha, musta pitäis varmaan tulla joku myyntinainen. Luin ton ekan lauseen heti kirjoitettuani sen ja nauratti niin paljon että oli pakko jättää se. Koittakaa kestää mun myyntipuheita, ne vaan tulee :D

Joka tapauksessa sain päähäni lisätä vähän mustikoita pannukakkutaikinaan ja voi luoja mikä ero lopputuloksessa! Niin kostea, mehevä ja suuhunsulava koostumus, ettei ala tökkimään edes viimeisten lättyjen kohdalla. Toki mustikoiden tilalla voi käyttää mitä tahansa muita marjoja, joita metsät ja pellot meillä pian tursuu! Itselläni pakastimesta loppu jokaikinen muu marjalajike paitsi mustikka, mutta aion heti kesällä kokeilla näitä tuoreilla mansikoilla, mmmm... Nää lätyt on mun lemppareita tällä hetkellä!









Mustikkaproteiinipannukakut
10 pientä lättystä

1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 banaani
1/2 dl mustikoita
1 scoop (30g) Vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
2 valkuaista tai 1 kokonainen muna
1/2 tl kanelia
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta

Sauvasekoittimella/blenderissä kaikki aineet sekaisin kunnes tasaisen taikinan koostumus saavutettu. Paistetaan pannulla öljytilkassa pieniä lettuja molemmin puolin KÄRSIVÄLLISESTI! Älä yritä kääntää liian aikaisin, rakenne on sen verran heikko että lätty tod.näk. hajoaa. Mikäli tiedostat heikot pannukakkujenpaistotaitosi, voit käyttää taikinassa vähän enemmän joko kaurahiutaleita tai proteiinijauhetta. En ole täysin varma mitä se tekee mehevyydelle mutta mielummin lätyt ehjinä lautaselle.

Nää on niin meheviä että säilöminen jääkaapissa onnistuu loistavasti ilman että lättyset kuivuvat ja nahistuvat. Itseasiassa maku parani jääkaapissa vietettyjen tuntejen jälkeen kun ne söi viileänä. Kaipa ne voi uudelleenkin lämmittää mutta omasta mielestä maku tuli ehkä jopa paremmin esille jääkaappikylmänä nautittuna! Eli tässä hyvä resepti vaikka aamukiireisille! Paista illalla, syö aamulla :)

Kaloreita koko satsiin (huom 10 pientä lettua!) kertyi 340 kcal. Itse tein yleensä niin että paistoin aamulla koko satsin, söin puolet aamiaiseksi ja otin toiset 5 lättyä evääksi jotka vedin ennen salisessiota koulun jälkeen. Nam!


aamiainen...



...ja ei-niin-kauniina-säilynyt eväs. Hyvältä maistui silti! Lisukkeena sokeritonta karhunvatukkahilloa ja pakastemustikoita.



Viikonloppua pukkais huomenna! Itse meen Helsinkiin armaani luokse, mitä suunnitelmia teillä on? 

Palataan! 


x Kaisa

Tunnisteet: ,

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Terveelliset pannukakut kolmella tapaa



Mun ruuanlaitto on aika pitkälti soveltamista. Joku lukija joskus kysyi, että onko mulla joku vakkariresepti pannukakkuihin, mitä käytän aina kun teen niitä. Täytyy kyllä sanoa, että pannukakkuja voi tehdä niin monella tapaa etten koskaan tee samalla reseptillä kahta kertaa. Okei, myönnetään, mulla on takataskussa yks ihan huippu resepti millä oon tehnyt pariin kertaan, mutta yleensä pyrin aina kokeilemaan jotain uutta. Heitän fiiliksen mukaan aineita silmämääräisesti sekaisin ja paistan pannulla ja aina tulee hyvää, sen verran on nimittäin niitä tullut tehtyä. Kun puhutaan pannukakuista, reseptivaihtoehdot on rajattomat! Siispä ajattelin koota yhteen helpot pannukakkureseptit, joista jokainen löytää varmaan itselleen sopivan :)

Ainiin ja vielä tosta pannukakku-sanasta. Itse elän lähes englannin kielellä mitä sosiaaliseen mediaan tulee, ja siksi tottunut sanomaan pancake, eli pannukakku. Mutta meillä Suomessahan pannukakku on se uunissa paistettava, ja pannulla tehdyt lettuja. En kuitenkaan suomentaisi näitä "letuiksi", koska kyseessä on paksut ja muhkeat lättyset, ei suinkaan suomalaiset pitsireunaiset ohuet letut.

Mutta sitten asiaan! 

Pannukakut...


...ilman makeutusainetta ja proteiinijauhetta

Voi, tällä reseptillä tein pannukakkuja piiitkän pitkän aikaa, ennen kuin omistin mitään proteiinijauheita tai makeutusaineita. Palaan joskus vieläkin tähän helppoon reseptiin, vaikka aineita olisi valmistaa ties miten monimutkaisia herkkuja. Teen kyseisiä pannareita myös joskus poikaystävän luona ollessani, sillä ainekset ovat niin helpot että ne löytyy jopa nuoren pojanklopin keittiöstä. Tää on klassikko!


1/2 banaani
1 muna
1 munanvalkuainen
3/4 dl kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
kanelia
kardemummaa


Muussaa banaani haarukalla ja lisää loput aineet. Sekoita joko haarukalla tai sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Käyttäessäsi sauvasekoitinta kaurahiutaleet blendaantuvat jauhoksi ja lätyistä tulee sileämpiä. Jos et käytä sauvasekoitinta, pinnasta tulee vähän epätasaisempi, mutta mielestäni makueroa näillä kahdella vaihtoehdolla ei ole! Paista pannulla esim. kookosöljyssä joko yksi iso omelette-tyyppinen pannari tai useita pienempiä.








...paleo-tyylillä, ilman kaurahiutaleita

2 munaa
1 banaani
(mausteita esim. suola, kaneli, kardemumma)


Muussaa banaani ja sekoita munat joukkoon. Paista pannulla pieniä sieviä kakkusia!

Tämän ohjeen ainesosat muistaa ulkoa vaikkapa silmät ja suu -muistisäännön avulla :D





...proteiinijauheella ja stevialla.. ja vähän muullakin 

Tää on se takataskussa oleva huippuresepti, joka on oma lempparini. Nää kyseiset lätyt on tosi paksuja ja koostumus on lähellä "oikeita" pannukakkuja. Omasta mielestäni nää maistuu melkein hämäävän paljon niiltä epäterveellisiltä pannukakuilta. Suosittelen kokeilemaan, mikäli aineet löytyy kaapista! Ja huom! Tää resepti tekee sit ihan hillittömän kasan pannareita, puolita annos tai syö kaverin kanssa mikäli et ole niin nälkäinen! Kerran vedin aamiaiseks koko satsin ja voin sanoa ettei nälkää kuulunut pitkään aikaan...

3/4 dl kaurahiutaleita
30g vaniljaheraa (tai muun makuista proteiinijauhetta)
2 munanvalkuaista
3 rkl muussattua banaania
1 rkl luonnonjugurttia
1 rkl mantelijauhoa
1tl leivinjauhetta
1 rkl steviaa
1 rkl nestettä (maitoa, vettä...)

Surauta kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi ja paista pannulla pieniä pannukakkuja molemmin puolin. Kokoa torniksi, päällystä lempipäällysteilläsi ja nauti!



Päällä banaanimössöä, sokeritonta hilloa ja maapähkinävoita.

Tunnisteet: , ,

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Uusi rakkaus: Valkuaispuuro!



Mulla ei ollut mitään hajua kuinka suomentaa "egg white oatmeal", joten päädyin otsikossa näkyvään ratkaisuun. Tässä taas huomataan kuinka suomeksi kaikki kuulostaa niin paljon kummallisemmalta... Valkuaispuuro... niin mikä, ai silmävalkuainen? Kannibaalien aamiainen vol.1?

Anyhow, oon tehnyt puuroa valkuaisten kera aikaisemminkin, mutten koskaan oo tajunnut sitä jujua siinä. En oo koskaan maistanut eroa tai huomannut sitä rakenteessakaan. Niin, ennen tätä aamua. Sain nesteen, kaurahiutaeiden ja valkuaisten määrän suhteessa toisiinsa ihan täydelliseks ja lopputulos oli täydellisen klimppinen ja taikinamainen.

Toisekseen, resepti on yllättävän yksinkertainen ja kevyt, vaikka maistui hämäävän epäterveelliseltä. Vain 190 kalorilla sai sen fiiliksen että oli koluamassa keksitaikinakulhoa.








 Valkuaispuuro yhdelle

1,5 dl Alpron vaniljasoijamaitoa
0.5 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
2 valkuaista
(kunnolla!!) suolaa
vaniljajauhetta
kanelia
kardemummaa
(halutessasi) makeutusta esim. steviaa

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä. Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet. Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä. Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!). Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla. Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä. Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla. Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen. Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!


 Nam, nam ja nam! Mausteista sen verran, että niitä ei kannata skipata! Ja monesti suolaa tulee laitettua puuroon niin vähän, ettei se edes maistu vaikka todellisuudessa juuri suola antaa puurolle sielun. Mikäli ehdit syödä jo aamupalan, kokeilepa vaikka välipalaksi! :)





Rauhallista sunnuntaita täältä sohvan pohjalta! Vieläkin kipeänä olen, eli ette pääse eroon päivittäin tulevista blogipostauksista ;) Ja puuron söin banaanisiivujen ja sokerittoman taatelisiirapin kanssa, hyvää oli!

Tunnisteet: ,