Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Apua, herkkukierre!

torstai 22. elokuuta 2013

Apua, herkkukierre!


Mulla oli eilen herkkupäivä. Siis ihan oikea epäterveellisten herkkujen herkkuherkkupäivä. Oikeastaan mulla on ollut tässä jo herkuttelupäiviä aika monia, mutta eilen vedin ihan kunnon tietoisen överiherkkupäivän.

Huomasin nimittäin että olin joutunut kamalaan herkkukierteeseen. Tiedättekö, kun koko ajan tekee mieli kaikkea hyvää, ja tuntuu että vaikka olisi syönyt jo sinä päivänä ties mitä hyvää niin vielä vaan tekee mieli lisää? Pahinta on se, että samaan aikaan on huono omatunto siitä, että jatkaa vaan herkuttelua, koska se himo ei laannu ei sitten millään!

En järjestä mitään suurta haloota sillon tällöin nautituista herkuista, mutta toisinaan tulen sellaiseen tilanteeseen, että huomaan napsineeni herkkuja sieltä sun täältä useamman päivän ajan, jollon ikään kuin olen ajautunut sellaiseen kierteeseen että "no söin aamulla jo pari keksiä, voin ottaa ihan hyvin nyt pari lisää."

Nyt ei siis puhuta pelkästä herkkuhimosta, joka tyydytetään syömällä jotain hyvää, vaan herkkukierteestä, joka syntyy kun yksittäinen herkku ei tyydytä tarpeeksi, vaan jää haluamaan lisää ja lisää ja se johtaa kummalliseen naposteluun pitkin päivää päivästä toiseen. Voi kyllä, mullakin esiintyy näitä, olenhan ex-sokerihiiri.

Herkkuhimo on oikeasti aika helposti hoidettu pois alta. Ostat jätskiä, syöt sen ja olet taas motivoituneempi kuin koskaan. Herkkukierteeseen sen sijaan kuuluu olennaisesti se, että mitä enemmän random-herkkuja napsitaan, sen huonompi omatunto siitä tulee, ja sen vaikeampaa se on lopettaa. On vaikeaa päättää että "nyt loppu", kun sitä napostelua on jatkunut jo vaikka parin päivän ajan.

Mua kiinnostaisi todella tietää, mikä tällaiseen kierteeseen ajaa. Stressi, nukkumattomuus, hormonit, vai yleinen alakuloisuus? Myös pienen pieni motivaation lasku vaikkapa laihdutusprojektissa saattaa johtaa herkkukierteeseen. Oli syy mikä tahansa, luulen että olen keksinyt herkkukierteelle selätyskeinon.

Pidä herkkupäivä! Vaikka minulla oli takana jo pari päivää huonoa syömistä, en soimannut itseäni lainkaan siitä, että pitäisin kunnollisen oikean herkuttelupäivän, sillä tunnen itseni ja omat mieltymykseni ja tiedän että tulen ennen pitkää kyllästymään epäterveelliseen ruokaan. Herkkupäivä eroaisi herkkukierteen päivistä niin, että sillon tietoisesti seurataan mielihaluja ja syödään sitä mitä tekee mieli milläkin hetkellä. Siksi herkkukierre onkin itsenään niin vaikea katkaista, kun syömiseen pitää kuitenkin koko ajan jonkin asteista kontrollia, jolloin herkkujen himoaminen vain kasvaa. Me ihmiset kun tuppaamme himoitsemaan juuri sitä, mitä kiellämme itseltämme.Itseasiassa herkkupäivä alkoi aika hyvin. En ollut syönyt yhtä ainuttakaan herkkua, mutta pelkkä ajatus siitä että voisin syödä mitä vaan mieleen juolahtaa sai minut jo motivoituneeksi terveelliseen ruokaan. Halusin kuitenkin katkaista herkkukierteeni, joten ajattelin että huomenna sitten terveellistä, nyt mättöä.

Kokemus oli kaiken kaikkiaan avartava. Söin hyvillä mielin mm. äidin tekemää omenakaurapaistosta vaniljajätskin kanssa ja maapähkinävoita lusikkakaupalla ja taas vähän jätskiä omilla tuunauksillani. Suunntelmissani oli myös heti alkajaisiksi, että syön päivälliseksi pestopastaa ja illalla Ben&Jerry'siä. En kuitenkaan koskaan päässyt näihin herkkuihin, sillä iltapäivään asti kestäneen jätskin, maapähkinävoin ja leipien syömisen jälkeen olo oli sanoisinko herkkujen osalta erittäin tyydytetty, eikä minun enää tehnytkään mieli mättää.

Tällainenkin terveysintoilija osaa nauttia tuollaisesta herkkupäivästä ilman omantunnon tuskia, sillä se tieto, että tämä kestää vain tämän päivän on ihanan huojentava. Katselin ilolla Instagramista timmejä mimmejä samalla kun vedin jätskiä ja ajattelin että "Vau, minäkin haluan!" ja jatkoin syömistä. Enää ei ollut herkkukierteelle tyypillistä ahdistusta, "apua, mitä minulle tapahtuu, enkö enää olekaan motivoitunut terveellisiin elämäntapoihin" "miksi tämä herkuttelu vain jatkuu ja jatkuu enkä osaa lopettaa sitä" "en pysty hallitsemaan himojani"

Nyt puhun siis ennen kaikkea terveellisiä elämäntapoja noudattavien ihmisten random-herkkukierteistä, jotka iskevät vain kuin salama kirkkaalta taivaalta. Se, että ruokavalio on ollut retuperällä jo pidemmänkin aikaa, eikä terveellisiä tapoja ole koskaan oikeastaan opeteltu onkin sitten jo eri juttu. Silloin en ehkä suosittele pitämään niinkään herkkupäivää, vaan vieroittumaan sokerista vaikkapa marjojen ja hedelmien voimin. Tai täältä blogista löytyvien reseptejen!

Jos omat mieltymykset ruuan parissa ovat terveelliset, mutta syystä tai toisesta napostelukierteeseen on jouduttu, niin tällainen "sitä saa mitä tilaa" -kettuilu omalle keholle voi olla aika hyvä ratkaisu. Omalla kohdallani se toimi ainakin paremmin kuin hyvin! Ennemmin "järkytän" kehon ja aivot kerralla kunnolla, kun jatkan napostelua viikosta toiseen kunnes salakavalasti pikkuhiljaa kovan treenin tulosta peittää jo hieman paksumpi rasvakerros.

Omalla kohdalla tällaiset napostelukierteet ovat harvinaisia, mutta olen silti altis puhkeamaan niille, sillä vielä vuosi sitten olin oikea sokerihiiri. Vanhat tavat ne vaan välillä puskee esiin...


Vielä loppukevennykseksi jaan reseptin ihanaan maapähkinävoikastikkeeseen, jota söin vaniljajätskin, mansikoiden, banaanin, hunajan ja rusinoiden kanssa (kuvat!) N-A-M!!!


Makea maapähkinävoikastike


1 rkl maapähkinävoita
n. 2-3 rkl kevytmaitoa (riippuen kuinka löysää tai jäykkää haluat kastikkeesta)
pikkuripaus suolaa
1 steviapuriste-tabletti (tai muuta makeutusta, esim. hunajaa)
halutessasi aavistus kanelia

Mittaa maapähkinävoi ja maito kulhoon ja laita sellaisenaan mikroon n. 10-20 sekunniksi. Sekoita maapähkinävoiköntti lämpimään maitoon ja mikrota vielä tarvittaessa. Varo ettei kiehu. Sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää mausteet ja lisää tarvittaessa maitoa. Nauti vaikkapa marjojen ja hedelmien tai vaniljajätskin kanssa. Tai vaikka puuron päällä!


Tänään on ihana olo. Tankattu ja tyytyväinen! 

Mukavaa torstaita!

Tunnisteet: , ,

46 kommenttia:

22. elokuuta 2013 klo 12.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tosi hyvä postaus ! Itse olen ollut kanssa oikea herkkuhiiri, ja vaihdoin elämäntavat kerralla ja siinä samalla laihduinkuin tosi paljon. Nyt on raas alkanut tulla se, että terveellisen ruoan ohella tekee mieli herkkuja aina ja just vaikka olis marjoja ym ni silti se oikea ns herkku tekee aina voiton niiden jälkeenkin vaikka olisi jo täynnä. Enkä osaaa lopettaaa! Tai osaan tietysti, mutta sitten se himo taas iskee. Herkkupäivä on hyvä, mutta sen jälkeen jotenkin jää kaipaamaan niitä herkkuja lisää . Vinkkejä tälläiseen ?

 
22. elokuuta 2013 klo 12.41 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itselleni oli tosi valaisevaa huomata, että herkkuhimokohtaukset sattui aina tiettyyn aikaan kuukaudesta... :D

 
22. elokuuta 2013 klo 12.50 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Voi, tunnistan palan itsestäni tuosta! Hmm, ehkä et vedä tarpeeksi övereitä? ;D Empä tiedä, paha sanoa.. Ehkä herkkupäivän jälkeen voisit pitää pienen motivaatiohetken vaikka illalla. Kirjaisit paperille ylös ne syyt MIKSI haluat elää terveellisesti ja miksi terveellisestä ruuasta aiheutuva olo on sinulle ykkösasia. Mitä se mahdollistaa, ja mitä voit saavuttaa sen avulla? Sitten voisit ripustella niitä syitä vaikka pienillä post it-lapuilla ympäri huonettasi/kämppää. Myös terveellisten ruokakuvien katselu auttaa mulla ainakin tajuamaan että miksi elän niin kuin elän.

Toivottavasti auttoi,tsemppiä kovasti!!

 
22. elokuuta 2013 klo 12.51 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Haha, toi voi kyllä olla totta munkin kohdalla... Täytyypä alkaa merkata kalenteriin herkkuhimot ja tehdä sitten johtopäätöksiä :D

 
22. elokuuta 2013 klo 13.08 , Blogger Hanna kirjoitti...

Ihanaa, että en ole herkkuhimojeni kanssa yksin! Se on kyllä kamalaa, kun ajautuu kierteeseen ja sitä vaikeampi sitä on lopettaa, mitä kauemmin se on kestänyt. Mutta onneksi niistä pääsee yleensä eroon suhteellisen kivuttomasti, kun vaan päättää että nyt loppu tai tekee jonkun vedon jonkun tutun kanssa : D
ps. Oot huippu!

 
22. elokuuta 2013 klo 13.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla toimii tää ihan sama juttu! Kesällä mulle iski ihan jäätävät herkkuhimot ja päätinki sitten tyydyttää ne kunnolla kerralla. Sinä päivänä söin sipsiä karkkia keksejä jätskiä leipää ja ties mitä muuta.. kaks seuraaavaa päivää oliki niin huono ja turvonnu olo ettei oo tarvinnu kuukauteen vetää övereitä >: )

 
22. elokuuta 2013 klo 14.29 , Blogger Jenni kirjoitti...

Herkkukierteet ovat tuttuja täälläkin. Viimeksi paha herkkukierre jäi päälle touko-kesäkuun vaihteessa (ellei kesälomaa lasketa), jolloin makasin yli viikon kotona kipeänä ja tuli vain herkuteltua. Usein urheiluttomina jaksoina tuntuukin, että herkuttelu saattaa jäädä päälle ja juuri tuo "pari keksiä lisää"-ajatus valtaa pään. Itselläni auttoi muistilappu keittiökaapin ovessa. Siinä luki, että milloin syödä ja mitä syödä. Kyllä se siitä sitten taas!

 
22. elokuuta 2013 klo 14.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuo on niin tuttua! Välillä vain tulee päiviä jolloin on vaan pakko saada jotain hyvää... koko ajan.. :D Mutta kumma kyllä, kun sitten ostaa esimerkiksi sen jäätelöpaketin tai syö niitä valkoisia herkkusämpylöitä, niin sitten ainakin itselläni himo helpottaa! Niinhän se menee, että mitä enemmän itseltään asioita kieltää, sitä enemmän ne houkuttaa ja jos tälläiset tilat ei ole jatkuvia, ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa :) Hyvä kirjoitus sinulta, jälleen kerran!

 
22. elokuuta 2013 klo 15.09 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä olen sitä mieltä, että kun on terveelliset elämäntavat ja hyvät ruokailutottumukset niin pulla päivässä ei pilaa mitään. Toki kartan sokeria arkisin ja pitkään minulla toimikin sääntö että viikolla ei saa herkutella ja viikonloppuna on lupa vetää vaikka överit. Nyt herkuttelu on jakautunut tasaisemmin ja oikeastaan pidän siitä enemmän. Treenaan ja syön terveellistä kotiruokaa ja on ihanaa jos voi maanantai-iltana sallia itselleen palan kotitekoista mustikkapiirakkaa. Mulla iskee välillä himo leipoa ja olishan se kurjaa jos alkuviikon leipomusten pitäis odottaa koskemattomina viikonlppuun :p
Jos muutamana peräkkäisenä päivänä pistää suuhunsa sokeria jää himo päälle. Sokerikierre on kamala kun siitä on niin vaikea päästä eroon! Ei auta kuin sinnikkäästi lähteä mielihalujen kanssa lenkille ja kas kummaa, lenkin jälkeen tekeekin mieli jotain terveellisempää:)

KIITOS RESEPTISTÄ <3 maapähkinävoi <3

 
22. elokuuta 2013 klo 15.15 , Blogger Hanna Kanerva kirjoitti...

Mua auttaa se että lähden koiran kanssa lenkille, käyn salilla, juoksen tms. sillon ku iskee herkkuhimo. Liikunnan jälkeen itellä ei ainakaa ikinä tee mieli mitään herkkuja :D

 
22. elokuuta 2013 klo 15.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tää sun blogis on ihan USKOMATON! Itsekin pyrin toteuttamaan terveellisiä elämäntapoja ja nää reseptit on auttanu paljon! (: Kysyisin vaan tuosta maapähkinävoista, joka useasti ohjeissasi näkyy...onko se siis todistetusti terveellistä ja voiko sitä syödä ns. "huoletta?" :D tai että päivittäin voi käyttää..kun jotenkin en pysty uskomaan että se olisi hyväksi terveydelle, niin hyvää se on! ;D kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

 
22. elokuuta 2013 klo 15.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tämä pätee minullakin. En jaksa kamalasti pitää itselleni älämölöä asiasta, kun se huomaa pari päivää sitä sun tätä mättäneenä, että ahaa, jaaha, kohta on kuukautiset. Reenit vedetään kuitenkin niin kovaa, että muutamaan otteeseen olen jo miettinyt että koska ohjaajat antavat porttikiellon salille. ;D Kyllä se kehon herättely surutta on poikaa, ja varastot täyttyy. Ja pysyy pää virkeänä. Tasapaino on mukavampaa kuin itseltä kielto. Eihän sitä siksi urheilla että elämä olisi kurjaa? Eihän? :))

Piia

 
22. elokuuta 2013 klo 15.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on samanlainen tapa kun sulla. Se oikeesti auttaa kun syö sitten niitä herkkuja (ei välttämättä edes paljoa, mutta sen verran ettei tee enää mieli), niin johan taas terveellisyys innostaa. :D

 
22. elokuuta 2013 klo 16.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sellasta kysyisin että millos se keksiresepti ois tulossa? :) ei mitään paineita sen laittamisesta tai muuta, kunhan vaan haluaisin tietää ajankohtaa. Leipomaan ois hinku :D

 
22. elokuuta 2013 klo 16.18 , Blogger Nanna kirjoitti...

Mulla herkkujen himoitseminen katkeaa ainakin muutamaksi päiväksi siihen, että yhtenä päivänä herkuttelen oikein kunnolla, jolloin tulee niin ällö olo, ettei pitkään aikaan tee mieli mitään makeaa tai rasvaista :D En tosin tykkää tehdä näin, herkuttelen mieluummin pieniä annoksia päivittäin. Ruokafilosofiani on melko salliva: kunhan terveelliset perusteet ovat kohdallaan, ruokavalioon mahtuu aina muutama pala suklaata päivässä tai jotain vastaavaa :)

 
22. elokuuta 2013 klo 16.25 , Blogger Noora H kirjoitti...

Itsellä ollut koko kesän "herkkukierre". Olen tunnesyöjä (huomasin sen vasta nyt todellisesti) Elämässäni kaikki on lähestulkoon aivan retuperällä, enkä voi tehdä mitään niiden asioiden eteen. Syön suruuni, sitä halvinta ja huonointa ruokaa... Samaten niitä herkkuja. Himoitsen vain hiilareita ollessani surullinen.. :(

 
22. elokuuta 2013 klo 16.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sokeriton maapähkinävoi on siis murskattua pähkinää, niin ja käytännössä siis sama asia kuin voi. Voi on hyvä, mutta kohtuudella käytettynä. Sama pätee maapähkinävoihin. Päivittäiseen käyttöön sopivaa kunhan määrät ovat pieniä. Itse toisinaan lusikoin puolikkaan purkillisen kerralla masuun mutta se korvaa silloin herkkuhetken, esim jätskikulhollisen sijaan vetelen tätä.

 
22. elokuuta 2013 klo 17.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tykkään sun blogista ja oonkin lueskellut sitä jo jo tosi pitkään! :) Pakko kuitenkin kysyä, että ajatteletko terveellisiksi elämän tavoiksi ainoastaan tämän "sinun tapasi" elää/syödä? Jotenkin hämmentävää, kun kaikki tämä salivillitys ja "clean eat" juttu kasvaa kasvamistaan, niin ihan alkaa tuntua, että ala-asteella opetetut terveelliset elämäntavat eivät enää ole tarpeeksi terveitä. Siis: liikunta, riittävä uni, ja normaali "kotiruoka"; perunaa, pastaa, kalaa, kanaa, salaattia..lautasmallin mukaisesti. Mua ärsyttää se, miten esimerkiksi koulussa kuulee toisinaan kommentteja että "kuinka sä voit syödä kouluruokaa, se on niin epäterveellistä!" Mä itse harrastan yleisurheilua sekä käyn salilla, ja oon kyllä pysyny tosi hyvässä kunnossa ihan normaalilla kotiruoalla, vaikka siis kyllä tykkään tosi paljon lukea esimerkiks näitä sun reseptejä ja oon niitä testaillutkin :)
ps. oot tosi hyvä kirjoittamaan! sun teksteihin jää koukkuun, lukemista ei voi lopettaa!

 
22. elokuuta 2013 klo 17.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aa, ok, kiitti! (:

 
22. elokuuta 2013 klo 17.15 , Blogger Pauliina kirjoitti...

Ompas hassu yhteensattuma, kun mulla on ollu ihan samanlainen tilanne herkkujen kanssa viime aikoina, minkä päätin sitten eilen päättää rajattomaan mättämiseen! Ei mennyt kauaa kun makasin sohvalla maha pinkeänä anomassa armoa kaikelta silltä herkuttelulta :D Eipä tehnyt enää mieli minkäänlaista mättöä...

 
22. elokuuta 2013 klo 19.06 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Haha, jotkut ne merkkaa menkat kalenteriin, toiset huomaa niiden tulon näköjään syömisten perusteella! :D Ootte huippuja. Ja jep, sitä jaksaa painaa salilla ihan älyttömän hyvin jopa tuplapainoilla kun hiilarivarastot on täynnä. Muistan erään kerran vuosi takaperin kun vedin purkillisen ben&jerry'siä jonka jälkeen mulla oli vaan niin paljon energiaa, että oli pakko lähteä lenkille vaikka kello oli ties mitä illalla. Huom. en pidä juoksusta kovin paljon ja jos juoksen, juoksen vain muutaman kilometrin ja se on minulle ihan tarpeeksi ja olen iloinen että se on ohi. No, sinä kertana lähdin lenkille ja energiaa tuntui vaan riittävän riittävän ja riittävän ja kotona huomasin Sports Trackerista että olin juossut 12 kilometriä 170 keskisykkeellä :D

 
22. elokuuta 2013 klo 19.08 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Et ole yksin herkkuhimojesi kanssa, et koskaan <3 Ja voi, kumpa mäkin pääsisin siitä eroon vain päättämällä :D Välillä se saattaa jopa onnistua, mutta yleensä pitää ottaa järeät aseet käyttöön;)

 
22. elokuuta 2013 klo 19.10 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Todellakin! Ja haha, se on kummallista kuinka tollasena mässäyspäivänä aina tulee vedettyä jostain syystä LEIPÄÄ :D se on niin hyvää! Mutta toden totta ei oo kyllä tänään tehnyt eilisten herkutteluiden jälkeen mieli yhtään mitään muuta kuin liikkua ;) Motivaatio taas huipussa!

 
22. elokuuta 2013 klo 19.12 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Mulla on ihan sama juttu, että urheiluttomina jaksoina herkkuhimo yltyy! Ja sillon motivaatiokin tuntuu olevan jossain kiven alla... Esim juurikin nyt tämän napostelujakson aikana olin hieman flunssainen ja toivuin vielä sairaalassa oleilusta. Tänään pääsin takaisin treenin pariin eikä herkut kyllä ole olleet mielessä koko päivänä :) Muistilappu on hyvä motivaation ylläpitäjä!

 
22. elokuuta 2013 klo 19.14 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Kiitos :) Ja juu, itsekin pikkuhiljaa opin ymmärtämään sen, ettei sitä herkkuhimoa aina tarvitse yrittää kärvistellä pois porkkanoiden avulla, se ei vaan toimi :D Ens kerralla vältän herkkukierteen syntymisen heti sassiin syömällä jotain hyvää ja pistän pisteen samantie perään ja lähden vaikka lenkille:)

 
22. elokuuta 2013 klo 19.15 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Niin samaa mieltä! Mäkin oon ottanut nyt uudenlaiset tavat käyttöön. Herkuttelen mielummin silloin kun mieli tekee, ettei ne mieliteot ns. kasaudu isoksi kasaksi joka sitten räjähtää käsiin jossain vaiheessa... Tällaisia pikkuherkkuja on esim tummansuklaan palat puurossa, nam!
Eipä kestä <3

 
22. elokuuta 2013 klo 19.16 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Liikunta on kyllä paras lääke herkkuhimoon! Napostelukaudet ajoittuu mulla ainakin aina liikunnattomalle jaksolle, kuten nyt kun olin vielä toipilaana ja siksi liikuntakiellossa :D Tänään kävin treenaamassa ja kyllä on taas motivaatio huipussa!

 
22. elokuuta 2013 klo 19.19 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Itse en kyllä vertaisi maapähkinävoita voihin. Voi on kovaa rasvaa, jota tulisi karttaa ruokavaliossa. Maapähkinävoi (sataprosenttinen, makeuttamaton) on pelkkää jauhettua pähkinää, eli pehmeää rasvaa, joka on hyvää rasvaa. Energiapitoistahan maapähkinävoi on, mutta kyllä sitä päivittäin voi nauttia järkevissä määrin :) Itse saatan syödä esim 1-3rkl maapähkinävoita päivittäin! Puurossa, leivän päällä, proteiinipannukakkujen kanssa jne!

 
22. elokuuta 2013 klo 19.20 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Haha, jep! :D Tänään on kyllä porkkana maistunut paremmin kuin koskaan!

 
22. elokuuta 2013 klo 19.20 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

En ole ihan varma vielä, täytyy katsoa miten aika riittää! :)

 
22. elokuuta 2013 klo 19.22 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Sama juttu! Nyt kun jälkikäteen ajattelen niin mielummin syön vaikka joka päivä jotain pientä hyvää, kun että vetäisin taas överit... :D Kroppakin menee ihan sekaisin moisesta. Mutta kyllä se vaan auttoi, herkkuhimo on poissa eikä varmasti hetkeen palaa :D

 
22. elokuuta 2013 klo 19.24 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Minäkin olen entinen tunnesyöjä. Tiedätkö mikä auttoi? Liikunta! Ihan totta, kun kroppaa rääkkää sen äärirajoille saakka niin se ei enään himoitse mitään herkkuja, vaan kunnollista ruokaa! Kun liikunnan saa osaksi päivittäistä elämää, niin herkku- ja hiilarihimotkin pysyy aisoissa :) Tottakai silloin tällöin voi herkutella, mutta mikäli herkuhimo on päivittäinen ongelma niin paras lääke siihen on liikunta sanon minä :)

 
22. elokuuta 2013 klo 19.29 , Blogger Noora H kirjoitti...

Tuo on muuten totta... Kiitos kun mainitsit. Kyllä sen huomaan, mutta jotenkin sitä ei tiedosta koska aina illalla viimeisenä minulla on ollut aikaa liikunnalle ^^' Kyllä sitä tosiaan harrastan 3-5 kertaa viikossa. Mutta kellonaikaa on varmaan vaihdettava jotta saan taas otteen terveellisemmästä ruokavaliosta.

 
22. elokuuta 2013 klo 19.33 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Moikka, kiitos paljon! :)

Tottakai terveellisiä elämäntapoja voi olla monia, mutta eiköhän niissä kaikissa löydy ne samat perusjutut elikkä juurikin se uni, riittävä ja oikeanlainen ravinto, liikunta jne. Itse noudatan kyllä melkein jokaisella aterialla lautasmallia ja syön hiilihydraatteja! Juurikin se ala-asteella opittu terveellisten elämäntapojen malli on se, mihin kuuluisi pyrkiä. En tiedä mistä olet saanut kuvan että luettelemasi peruna, pasta (täysjyvä tosin), kala, kana salaatti ym ei olisi terveellistä tai kuuluisi "eat clean" -juttuun? :) Jos tarkoitat vaikkapa sitä, miksi en syö juuri perunaa niin se johtuu ihan siitä että en tykkää siitä. Suurin osa mun hiiilareista tulee puurosta, ruisleivästä, marjoista, hedelmistä ja muista täysjyvätuotteista.

Kouluruoka on mielestäni ns. perusterveellistä ruokaa. Tietenkin pitää aina pitää mielessä että sitä voi katsoa monesta eri näkökulmasta. Omaan ruokavaliooni verrattuna se ei ehkä ole sitä kaikkein terveellisintä, mutta koko kansan ruokailutottumuksiin nähden se on perusterveellistä. Kouluruokaa ei kylläkään voi kutsua "eat clean" touhuksi, sillä niissä käytetään paljon eineksiä, valkoista vehnää, kasvirasvoja jne. Siinä juuri piilee syy miksi en syö kouluruokaa vaan kannan omat evääni. Haluan että ruuassani ei ole mitään ylinmääräistä kuten lisättyä gluteenia, vaan pelkkää puhdasta ravinteikasta ruokaa! Lisäksi olen laskenut proteiininsaantini tarkasti, eikä kouluruoka pysty oikein täyttämään sitä.

Kaikille löytyy varmasti oma tapa elää terveellisesti! Pääasia että vointi on hyvä, niin henkisesti kuin fyysisestikin :) Eli stressiä ei kannata ottaa, mutta pitää mielessä fiksut valinnat!

 
22. elokuuta 2013 klo 19.35 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Haha, kuulostaa aika paljon mun eiliseltä päivältä :D

 
22. elokuuta 2013 klo 19.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Eikää, mullakin on aina ihan sairas LEIPÄHIMO!! Yleensä syön vähän leipää, mutta jos saan tuoretta itseleivottua leipää niin.... Tänään on just olu ihan sairas leipähimo ja leivoin pellillisen gluteenittomia sämpylöitä ja söin heti VIISI kapaletta! :D Omg

 
22. elokuuta 2013 klo 20.58 , Blogger Hanna kirjoitti...

Joo no ei se päättämällä kyllä aina ihan helposti onnistu, vähintäänkin jollekin siitä pitää ääneen mainita eikä vaan pään sisällä itsekseen mumista : D

 
22. elokuuta 2013 klo 21.57 , Blogger Katja kirjoitti...

Jep, kierteessä ollaan taas. Mut kyllä se tästä, ehkä.

 
22. elokuuta 2013 klo 22.04 , Blogger Noora kirjoitti...

Stressi ja väsymys saa mut haluamaan herkkuja 24/7 -.-
Mutta joskus täytyy antaa vaan mieliteoille periksi ja herkutella ilman huonoa omatuntoa :)

 
23. elokuuta 2013 klo 6.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu kans yksi sokerihiiri jolle herkuttelukierre on enemmän kuin tuttu!

 
23. elokuuta 2013 klo 9.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No tämäpä selventi kovasti! :) En itsekkään oo varma mistä nämä mun mielikuvat on tullu, väärin olin kuitenkin ymmärtänyt :) keep going, tämä blogi on mun kaikkien aikojen suosikki!

 
23. elokuuta 2013 klo 9.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana nähdä, että sulla on kans näitä herkuttelupäiviä! 15 kg laihduttaneena oli niitä hetkiä, jolloin vain jäi päälle nämä herkuttelupäivät ja söi alakuloisuuteen.. Herkuttelukierteen minulla katkaisi aina tämä sinun blogisi? Tiedoksi vain, että olet erinomainen inspiraation lähde :) En tiedä olisinko onnistunut koko projektissa ilman sinun blogia!

 
23. elokuuta 2013 klo 21.36 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei tuo nyt kovin epäterveelliseltä näytä: jädeä, maapähkinävoita ja marjoja! ;) Onko peräti kevytjädeä. Ei moisesta vielä herkkuhiiripäivää saa. Normi-iltapala.

 
23. elokuuta 2013 klo 22.00 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ei ollut kevytjädeä, ja tuo kuvissa esiintynyt annos oli vain yksi kuvaamani annos. Jätskiä tuli kyllä vedettyä melkein se litra :) ja joillekin saattaa olla normi-iltapala mutta itse en joka ilta koe tarvetta syödä jädeä :)

 
24. elokuuta 2013 klo 12.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kun kirjoituksesi ovat ohi tai lukuintoa riittää suosittelen lukemaan kirjan "Parantavat rasvat". Vannon nykyään voin ja kaiken muun nimeen mikä ennen vanhaan on ollut normaalia. Kevyt tuotteita kartan kuin ruttoa.

 
27. elokuuta 2013 klo 20.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, tämä postaus tuli todella tarpeeseen! Itsekin olen syönyt muutaman päivän kaikkea epämääräistä hyvää. Eilen sitten menin Raxiin ja söin oikein kunnolla ilman mitään omantunnontuskia ja kappas, tänään ei tehnyt mieli mitään herkkuja! :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu