Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Päärynäpehmis

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Päärynäpehmis

Brunssivideolla kattausvaiheessa esiintynyt huurteisissa laseissa tarjoiltu vaaleanvihreä mömmö on herättänyt jonkin verran kysymyksiä ja mielenkiintoa.

Ajattelin valmistaa brunssille jotain raikasta smoothieta, mutta päädyinkin tekemään sorbettia. Avocadon ansiosta jäädyke oli kuitenkin niin kermaista ja pehmeää, että se muistutti enemmänkin jäätelöä kuin sorbettia. Tässä tulee siis päärynäpehmis!




Päärynäpehmis


3 todella kypsää päärynää
1 avocado
loraus maitoa 
ripaus suolaa
ripaus kanelia
(vaniljajauhetta)

Kuori ja paloittele päärynät ja pakasta ne. Surauta sauvasekoittimella tai blenderissä jäisistä päärynäpaloista ja avocadosta tasaista seosta. Lisää maitoa joukkoon kunnes haluttu koostumus saavutettu (saa olla aika jäykkää!). Lisää mausteet, sekoita, annostele laseihin ja pakasta halutessasi vielä hetki ennen tarjoilua.



Mun omasta mielestä tää maistuu aivan päärynäjätskiltä, Ville Vallattomalta! Kokeile itse!



rakkaudella Kaisa

Tunnisteet: , ,

26 kommenttia:

23. heinäkuuta 2013 klo 12.38 , Anonymous Siiri kirjoitti...

Oi nami, kuullostaa kerrassaan herkulliselta. :)

 
23. heinäkuuta 2013 klo 13.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tässä on kyllä käytetty hienosti mielikuvitusta :-) Aion kokeilla!

 
23. heinäkuuta 2013 klo 13.46 , Blogger Jossu kirjoitti...

Sulla ei kyl o mielikuvituskaan rajana - aivan törkeän ihailtavan innovatiivinen olet! :)

 
23. heinäkuuta 2013 klo 14.28 , Blogger Essi kirjoitti...

Ite en valutettavasti voi sietää avokadoa, oisko sulla ideaa millä sen vois korvata? (:

 
23. heinäkuuta 2013 klo 15.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mäki kaipailisin sun ohjeisiin enemmän jotai muuta kuin avokadoa, sillä en voi sietää sitä millään tavalla. Olis mukavaa jos laittaisit aina sen korvaavan ainesosan mukaan resepteisin jos sellainen löytyy tai on mahdollista. Suurin osa resepteista jää kokeilematta, ja mielenkiinto hiipuu lukemisenkin suhteen kun tuntuu että kaikessa käytetään tuota vihreää ällötystä :D

 
23. heinäkuuta 2013 klo 15.30 , Blogger Katja kirjoitti...

voii vitsi kuulostaa ja näyttää hyvältä! pakko kokeilla joskus! (:

 
23. heinäkuuta 2013 klo 15.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pakko kommentoida tuohon avokado-hommaan. Avokadohan on itsessään suht mauton, mutta ymmärrän toki että se pienikin maku voi jollakin tökkiä. Kuitenkin uskoisin, että etenkin tässä reseptissä avokadoa on käytetty ennen kaikkea tuomaan tietynlaista koostumusta ja rakennetta. Ja suhteessa 1 avokado + 3 päärynää plus vielä maitoa ja mausteita päälle, luulis avokadon maun katoavan aika tehokkaasti. Kannattaa ainakin kokeilla ensin :)

 
23. heinäkuuta 2013 klo 17.24 , Blogger axuuu kirjoitti...

Jäädytetyllä banaanilla pystyy korvaamaan, itse teen aina kaikki jätskit/sorbetit jäisellä banaanilla ja jäisillä marjoilla :) eikä muuta tarvitsekaan.

 
23. heinäkuuta 2013 klo 19.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Anteeks mut miks kaikkiin ohjeisiin tulee suolaa? Jopa makeisiin juttuihin?

 
23. heinäkuuta 2013 klo 19.36 , Blogger Jennie kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
23. heinäkuuta 2013 klo 19.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kiitos infosta :) mutta myös muihin resepteihin kaipailisin korviketta :)

 
23. heinäkuuta 2013 klo 20.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

koska suola korostaa muita makuja.

 
23. heinäkuuta 2013 klo 20.44 , Blogger Johki kirjoitti...

Tuota mäkin mietin. En ole itse tykännyt avokadosta yhtään aikaisemmin. Mietin jälkikäteen, että sain luultavimmin avokadosta huonosti tehtyä sapuskaa (taisi olla guacamole) ja jäi ns. paska maku siitä. Sitten uskalsin kokeilla ja nam. Tosiaan tiettyjen ruoka-aineiden kanssa sekoitettaessa maku ei tule edes esiin, että kyllä itse ehkä kokeilisin ennen kuin teilaisin :) Ellei sitten tule suoranainen oksennusreaktio jolloin tiettyä ainesosaa ei voi oksentamatta syödä. Sit ei ehkä kantsi kokeilla.

Itse olen onnekkaasi saanut avokadoa alas silleen ettei kukaan ole arvannut ruoassa olevan avokadoa. Se on kuitenkin aika miedon makuinen, ihan yksinään en söisi minäkään.

Mä en ainakaan yhtäkkiä keksi millä korvata avokado, koska iso osa sitä on se koostumus. Esim. tiettyihin pirtelöihin laitan avokadoa koska koostumus muuttuu PALJON miellyttävämmäksi kuin ilman sitä. Banaanikaan ei sovi joka paikkaan.

 
23. heinäkuuta 2013 klo 21.14 , Blogger maia kirjoitti...

Montako annosta suurinpiirtein syntyy ko. reseptistä? :-)

 
23. heinäkuuta 2013 klo 22.20 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

noin kolme! :)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 8.15 , Blogger Laura kirjoitti...

Entä jos ei siedä avokadoa vaikka tykkäis? Mulla menee maha kipeäksi avocadosta, eli olen varmaan allerginen. Ei sitä sitten voi laittaa vaikka tulis millanen koostumus. Ärsyttää, ettei monia reseptejä voi just tän takia kokeilla...:/

 
24. heinäkuuta 2013 klo 16.04 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan, avocadohan ei yleensä tälläsissä blendauksissa maistu siinä mukana oikeestaan, rakennetta vaan tuo kummasti!

 
24. heinäkuuta 2013 klo 23.49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

eikö tämä ole vähän liikaa pyydetty bloggaajalta? että pitäisi bloggaajan omaksi iloksi keksityn reseptin lisäksi tajuta ottaa huomioon myös liki tuhannen lukijan erilaiset allergiat tai makumieltymykset? eikö lukija itse voi käyttää mielikuvitustaan siinä missä bloggaajakin, vai onko lukija niin uusavuton, ettei kykene itse kokeelliseen keittiökäyttäytymiseen? uskoisin, että blogit yleensäkin on tehty inspiroitumistakin varten, eihän muotiblogeistakaan saa valmiita vaatekokoinaisuuksia, vaan hyviä ideoita.

 
25. heinäkuuta 2013 klo 11.41 , Blogger Elli kirjoitti...

ihania herkkuja sulla täällä :)

 
25. heinäkuuta 2013 klo 13.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä kokeilin just äsken ja taisin laittaa pikkasen liikaa kanelia omaan makuun! Pelasin pehmiksen ja sain sitä vähän pehmismäisemmäksi kun lisäsin kreikkalaista ( vai turkkilaista en enää muista :D punasessa purkissa kuitenkin ja tosi tykkyä) jugua mukaan ja vähän limeä! Laitoin soseutuksen jälkeen koko soosin vielä pakkaseen hetkeksi kun se kerkes siinä jo vähän lämmetä. Mutta kiitos ohjeesta!

 
26. heinäkuuta 2013 klo 19.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

toimii myös kiivin kanssa!! NAM!!

 
26. heinäkuuta 2013 klo 20.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Näin on! Äskeinen kommentti oli täyttä asiaa!

 
27. heinäkuuta 2013 klo 19.15 , Blogger Juuli kirjoitti...

testasin ja hyvää tuli :) ite en laittanu nestettä ollenkaa

 
29. heinäkuuta 2013 klo 21.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Protein Pow -blogista löytyy yllättävän samanlaisia reseptejä, mm. proteiinijäätelö, sekä kukkakaalimuffinssit...

http://www.proteinpow.com/search/label/Protein%20Ice%20Cream

 
5. elokuuta 2013 klo 23.56 , Blogger Jenny kirjoitti...

Aivan ihanaa tuli ,tein hieman vaan oman version ja laitoin maidon sijasta maustamatonta vähärasvaista jugurttia ja surautin kaikki sekaisin ja pistin vasta sitten pakkaseen. Avokado tekee ihanan kermaisuuden pehmikseen ,ihan kuin "oikeaa" pehmistä söisi ;) kiitos ohjeesta! Ja tää blogi on muutenkin mahtava!

 
8. elokuuta 2013 klo 16.48 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi tästä tuli aivan mahtavaa! Mulla tosin oli vaan sellasia todella pieniä avokadoja ja päärynöitä niin laitoin neljä päärynää ja kaks avokaadoa ja vielä hyla maitoa! Tuli ehkä pikkasen jopa liian makeeta, mutta ens kerralla ajattelin jatkaa sitä jollain ''mauttomalla'' jutulla joka vähän laimentais makeutta, ehkä banaanilla tai jopa kukkakaalilla. Tai sitten voisin änkeä sitä proteiinijauhetta tännekkin.. :D

Mutta tosiaan, tästä saattaa tulla muun uus lemppari ja oli tosi nopeeta tehdä, jos vaan pitää valmiiks paloteltuja päärynöitä pakasteessa ja sieltä sitten nappaa kun makeanhimo yllättää, hahaa. :)

Niin ja kiitos kaikista sun resepteistä, en ole aikaisemmin kommentoinut mutta oot aivan mahtava ja mielikuvituksellinen. Joskus teen kokonaan sun reseptien mukaan ja joskus katselen näitä vain suuntaa antavasti ja sovellan niitä oman jääkaapin sisällön mukaan. Illemmalla on sitten ton sun pizzan vuoro.. ;)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu