Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Marjaisat proteiinipannarit

torstai 6. kesäkuuta 2013

Marjaisat proteiinipannarit

Hei lukijat!

Niin paljon kuin rakastankin aamiaisia, on mulla myös toinen lemppariateria... nimittäin post workout meal eli treenin jälkeen syöty ateria (palautusateria?). Siis kerrankin ateria, jolla KUULUU syödä runsaasti hiilareita ja proteiinia ja mikä parasta: energiaa (lue: kaloreita)!

Ja samalla kun syö voi kuvitella kuinka kaikki ravinto kipittää kiltisti suoraan lihaksiin, eikä suinkaan rasvasoluihin. Ainakin siltä musta aina tuntuu kun kädet täristen jalat tutisten väännän salin jälkeen jotain pannareita. Eat to grow, like they say.

Ennen harrastelin paljon palautussheikkejä suoraan salin pukkarissa juotuna, mutta nykyään ajan nopsaa kotiin ja pyöräytän aterian sen sijaan. Ateria pitää kuitenkin nauttia aika pikapikaa treenin jälkeen, ettei vaan yksikään toisto valuisi hukkaan. Siispä valmistin sen tänään valmiiksi jääkaappiin. MARJAPANNAREITA!

Mun mielestä pannukakut on parhaita jääkaappikylminä. Vältän nykyään lämpimien pannukakkujen syömistä, koska ne ei ole läheskään niin täyteläisen makuisia kuin jääkaapissa muhineet.






Näiden pannukakkujen sisus on täynnä marjaisia sattumia, mikä tekee niistä tosi meheviä. Resepti on kuta kuinkin ruotsalaisbloggaaja Tasty Healthilta, mutta muokkasin sitä tekemällä siitä vähän proteiinipitoisemman, jotta se menisi paremmin palautusateriasta.


Marjaisat proteiinipannarit


40g kaurahiutaleita (reilu desi)
25g vaniljaheraa (Stevia80 heralla tämä grammamäärä oli vajaa desi)
2 valkuaista
puolikas pienestä banaanista
1 tl leivinjauhetta
1 rkl makeutusta, jonka makeus vastaa sokeria. Esimerkki tällaisesta on Canderellin Stevia Green
1/2 dl luonnonjugurttia
muutama mansikka, ja pari ruokalusikallista mustikoita

Surauta kaikki paitsi marjat sauvasekoittimella sekaisin. Paloittele mansikat pienemmiksi paloiksi ja lisää ne mustikoiden kanssa taikinaan. Paista öljytyllä pannulla pieniä lättyjä molemmin puolin.



Minä söin pannukakut mansikkarahkan kera (rahkaa, mansikoita, steviaa).


Enjoy! ;)

Tunnisteet: ,

47 kommenttia:

6. kesäkuuta 2013 klo 20.21 , Blogger テレザ kirjoitti...

Aaah it looks great!! But when I try to translate it online, I cannot understand a lot, translating programs are so stupid sometimes.. could you translate the ingredients to english? Would be too lovely <3
Have a great evening^^

 
6. kesäkuuta 2013 klo 20.25 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hey girl! Check my latest Instagram post and the comment section! There's more info about the recipe and where it's from! :)

love, kaisa

 
7. kesäkuuta 2013 klo 8.11 , Blogger Suvi kirjoitti...

Lasketko koskaan omista resepteistäsi kalorimääriä/hiilari/rasva/proteiini-osuuksia? :)Vai luotatko ihan näppituntumaan?

 
7. kesäkuuta 2013 klo 8.15 , Blogger Annika kirjoitti...

Taas yksi resepti, jota on pakko kokeilla! :) En ole tosin osannut vielä ostaa mitään makeutusta. En sitten tiedä pitäisikö tilata se vaan netistä, kun en tiedä onko noi perus s-marketin sekoitukset millaisia...

 
7. kesäkuuta 2013 klo 8.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun postaat taas :) Marjaisat pannarit täytyy ehdottomasti testata. Mutta mihin on hävinnyt ainakin pullaohje ja pizzamunakasohje? En ole niitä itselleni mihinkään tallentanut, ja nyt kaipailisin :(

 
7. kesäkuuta 2013 klo 9.34 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Olen löytänyt blogisi vastikään ja aivan innoissani lueskellut sitä ja tehnyt työkavereidenkin iloksi sun omenapiirakkaa (kehuja sateli, samoin kuin ihmetyksiä sen terveellisyysestä). Tämäkin herkku menee taatusti itsellä kokeiluun, kun tämänhetkinen tarkempi ruokavalioni hieman helpottaa. Kiitos siis mahtavasta blogista! Tällaiselle herkkufanaatikolle tästä tulee varmasti helpotusta siihen, ettei dietin loputtua homma pääse lähtemään käsistä :)

Mainitset reseptissa Stevia80 heran. Siis onko stevialla makeutettua heraa saatavilla? En itse ole törmännyt ja kiinnostaisi kovasti.

 
7. kesäkuuta 2013 klo 13.08 , Blogger Taru kirjoitti...

Jumaleissön sulla on inspiroiva blogi! Lukenut jo jonkin aikaa, mutta olen melko laiska kommentoimaan (lue: en kommentoi koskaan oikein mitään...) Mutta tosiaan sulla on ihana kosketus elämään <3

 
7. kesäkuuta 2013 klo 14.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Millä sie korvaisit proteiinijauheen, jota käytät monissa resepteissä? Itse en pysty allergian takia käyttämään ainakaan hera-protskuja, enkä toistaiseksi ole vielä lämmennyt soija- tai hamppuproteiineillekaan. :/

 
7. kesäkuuta 2013 klo 14.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana Blogi!! Oletko miettinyt kirjaa näistä resepteistä? :)

 
7. kesäkuuta 2013 klo 16.19 , Blogger Jasmin C kirjoitti...

Onko tuo stevia sokeria terveellisempi vaihtoehto siis? Lihottaako se yhtä paljon?:D

Ja sitten sellasta vielä kyselisin että kun itse yritän laihduttaa ja kiinteyttää, niin kannattaako silloin syödä proteiinia? Mitä mun kannattais silloin välttää, kun haluan pudottaa painoa? Ois hirmu kiva jos vastaisit!:) ps. Sun blogi on ihan mahtava<3

 
7. kesäkuuta 2013 klo 19.16 , Blogger essipessi kirjoitti...

Mistä sä ostat hera-/protskujauheet? :)

 
7. kesäkuuta 2013 klo 22.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

http://www.proteinpow.com/ on paljon ihania juttuja proteiinijauheilla toteutettuna.

 
7. kesäkuuta 2013 klo 23.09 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Haluisin kysyy sellasta, et onko hedelmien sisältämä hedelmäsokeri ns huonoa sokeria niinkuin tavallinen? Aiheuttaako se samoja asioita ihmiselle kuin tavallinen sokeri?

 
8. kesäkuuta 2013 klo 11.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mitä makeuttamatonta kaakaojauhetta käytät ja saako sitä normikaupasta? :D

 
8. kesäkuuta 2013 klo 18.40 , Blogger sallaii kirjoitti...

ui näytti niin hyvältä että oli ittensäki pakko kokeilla j mennä kaupasta ostamaan puuttuvat ainekset vaikka mulla on kyllä kokkaus- ja leipomishommissa peukalo keskellä kämmentä! ...pakko myöntää et kerranki onnistuin ja tuli kyllä hyvää! kiitos reseptistä :)

 
9. kesäkuuta 2013 klo 17.03 , Anonymous veena kirjoitti...

your blog really inspired me to my soul, I use to visit your blog daily, it is just awesome. Veena, UK.

 
9. kesäkuuta 2013 klo 17.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ois mielenkiintosta nähdä keksitkö jonkunlaista tapaa valmistaa rockyroadia vähä terveellisemmin!:) ai että se on niiiiiiiiiin hyvää.. ja niin kaloripommi...:D

 
9. kesäkuuta 2013 klo 23.22 , Anonymous lilja kirjoitti...

Hei olen hirmuinen sipsirohmu, joten olisi ihana jos joku keksisi korvaavan vaihtoehdon sipseille ja dipille, tinkimättä mausta liikaa! :)

 
10. kesäkuuta 2013 klo 11.44 , Blogger Julia kirjoitti...

Kiva ja terveellinen blogi sulla. Kiitti vinkeistä
Olen itsekin juuri alkanut kirjoittaa blogia. Urheilusta ja muusta sellaisesta

loveit-julia.blogspot.fi

 
10. kesäkuuta 2013 klo 12.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Joku taisi kysyäkkin että lasketko ruokien kalorit aina? Jos oot laskenut niin olis kiva jos laittaisit resepteihin myös :)

 
10. kesäkuuta 2013 klo 17.52 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Lasken yleensä :) Joskus tarkkaan grammojen mukaan, joskus suurinpiirtein, joskus arvioiden. Mutta en ole fanaattinen asian suhteen, saatan myös vetää laskemattakin!

 
10. kesäkuuta 2013 klo 17.54 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Suosittelen ihan perus s-markettejen canderellin stevia greenia. Siinä stevia on laimennettu vastaamaan sokerin makeusastetta! Ite käytän sitä, koska en ole netistä tilailevaa sorttia :)

 
10. kesäkuuta 2013 klo 17.55 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Kiva kuulla! Samalla kun uudistin blogia, karsin kaikki sellaiset kirjoitukset pois jotka kaihersi mun mieltäni jostain syystä. Joko en täysin allekirjoittanut reseptiä, tai se oli mielestäni muuten tyhmä! Mutta jatkossa tulee kyllä uusia reseptejä :) Ja voisin toki antaa sen, mutta mullakaan ei ole sitä ylhäällä...

 
10. kesäkuuta 2013 klo 17.56 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Oii, vaude vau! Kiva kuulla :) Ja kyllä! Stevialla makeutettua heraa olen ostanut Fitnesstukusta. Kilon pussi 17 euroa!! Suosittelen!

 
10. kesäkuuta 2013 klo 17.56 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ihanaa :) Kiitos!

 
10. kesäkuuta 2013 klo 17.57 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hmm.. nyt täytyy kyllä sanomaan etten oo ihan täysin varma pystyykö korvaamaan.. mutta olen kuullut että jotkut korvaa ihan perus vehnäjauholla!

 
10. kesäkuuta 2013 klo 17.58 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Moikka! Olen, ja se on itseasiassa jo työnalla :) Ainakin näin ajatuksen tasolla ;) On mulla jo yksi resepti valmiina sinne. Ajattelin siis tehdä kokonaan uudet reseptit sisältävän kirjan.

 
10. kesäkuuta 2013 klo 17.59 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Stevia on kaloriton luonnosta saatava makeutusaine, suosittelen googlettamaan lisää tietoa! :) Ja kyllä, proteiinia tarvitsee jokainen ihminen ja varsinkin laihduttaja, jottei painoa lähtisi niin paljon lihaksista :) Näin lyhyesti, vältä kaikkea keinotekoista. Syö puhdasta kokonaista ruokaa ilman lisäaineita tai piilosokereita :) Näillä pääset jo pitkälle!

 
10. kesäkuuta 2013 klo 18.00 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Fitnesstukusta!

 
10. kesäkuuta 2013 klo 18.00 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Nyt täytyy sanoa, etten ole perehtynyt aiheeseen!

 
10. kesäkuuta 2013 klo 18.01 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ihan Fazerin Cacao:ta :) kyllä saa!

 
10. kesäkuuta 2013 klo 18.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

iha marketista saa sellaisia juureslastuja. En muista merkkiä mutta ainesosia vain juurekset, suola janauringonkukkaöljy.

 
10. kesäkuuta 2013 klo 22.59 , Blogger johku kirjoitti...

vähän offtopic, mutta mietin että ku sun ruokavalioonhan ei kuulu sokeri eikä lisäaineet niin ootko koskaan kuullu walden farmsin kastikkeista? kyseessä on siis esim panckae syrup jne joissa on 0kaloria, mutta tietty paljon varmaankin lisäaineita. Mietin sitä, että jos valitsisit normaalin sokerisen vaahterasiirapin ja tollasen kalorittoman välillä niin kumman ottaisit? ei tietty kumpikaan oo ehkä paras vaihtoehto mutta kumman näet parempana vaihtoehtona? :) http://www.waldenfarms.com/products/syrup_pancake.html

 
11. kesäkuuta 2013 klo 13.34 , Blogger Henriikka kirjoitti...

Harmi ettet kirjoittele enää treenijuttuja yhtään, ne olis kiinnostaneet mua nimenomaan enemmän (varsinkin kun tosiaan samalla salilla treenaillaan) :)

That being said.. tulostin juuri varmaan kuusi eri reseptiä blogistasi, jotka lähtee testaukseen asap! Toivotaan että nää onnistuu :)

 
11. kesäkuuta 2013 klo 15.59 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mä en huomaa mitään edistystä sussa.. vaikka kehut kuinka hyvät treenit jne miksei se näy missään? sitä tohtii miettiä...

 
11. kesäkuuta 2013 klo 21.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lihaksien kasvu on hitaampaa kuin laihtuminen joten puolessa vuodessa ei vielä suuria ennätä muuttua! Ja muutenkin paljon on saattanut muuttua mikä ei näy ulos päin vain kuvien välityksellä! Olettaen että et ole kriittinen koska olisit huolissasi, neuvoisin tarkastelemaan vain omaa kehitystäsi ja jättämään muiden elämät heidän elettäviksi!

 
12. kesäkuuta 2013 klo 6.51 , Blogger nunis kirjoitti...

Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista!
Olen erittäin kiinnostunu terveellisestä ruuasta, mutta leipominen "terveellisillä" ainesosilla on uutta. Mitä kannattaisi hankkia perusvarastoon? Kuten esim. mikä proteiinijauhe? Tällä hetkellä kaapista, kun löytyy vain palautusjuomana toimiva jauhe..

-t

 
12. kesäkuuta 2013 klo 16.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mites ois mutakakku?! :p

 
12. kesäkuuta 2013 klo 22.33 , Anonymous mms kirjoitti...

Hei moi! Ensinnäkin kiitos mielettömän ihanasta blogista! Hirveesti saanut inspiraatiota kokeilla rohkeammin keittiössä :) noh asiaan. Oisko mahdollista että tekisit postauksen kaikista yhtenä päivänä (normi arkipv) syömistäsi aterioista? Eli vähän niinkun ruokapäiväkirja?

 
12. kesäkuuta 2013 klo 23.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hate on me, mutta näitä kommentteja lukiessa kyllä tulee mieleen että itsellä ei kauan tämän blogin kanssa blogi-into säilyisi :D Jotenkin monessa kommentissa melkein vaativa sävy ja vanhoja postauksia ja vastauksia ei näytä olevan luettu kertaakaan. Mahtavaa tosin, että olet näin susittu! Tsemii

 
13. kesäkuuta 2013 klo 8.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tosi monissa kaisan resepteissähän on laskettuna kalorit, kannattaa vaan lukea edellisiä postauksia ;)

 
13. kesäkuuta 2013 klo 16.55 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

puhuen siis saamistasi kommenteista ja niiden sävyistä

 
21. kesäkuuta 2013 klo 11.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, Pystyykö tuon vaniljaheran sijaan laittaa suklaaheraa? :)

 
28. kesäkuuta 2013 klo 21.37 , Anonymous Ninni kirjoitti...

Sovelsin mökillä olleista aineista. Käytin mansikkaheraa, mustikka-mansikkajogurttia ja laitoin pelkkiä manskoita taikinaan. Hyvää tuli ja lapsetkin tykkäsivät! Kiitos taas kuvasta ohjeesta!

 
29. kesäkuuta 2013 klo 0.05 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! Pannukakkujen ohje on herkullinen! En ole vain vielä saanut niitä onnistumaan polttamatta pohjaan. Kahdella eri pannulla olen kokeillut. Menee aina ihan muusikisi:/ Olen paistanut miedolla lämmöllä öljyn kanssa. Kokeilin myös ilman steviaa, kun ajattelin että se saattaa palaa kiinni. Mutta ei auttanut. Olisiko sinulla jotain kikkaa? Haluaisin niin kovasti tehdä näitä, mutta tällä meiningillä menee kyllä hermo :D

P.S. Blogisi on mahtava ja olen aivan hurahtanut ohjeisiisi :)

Terveisin Johanna

 
8. heinäkuuta 2013 klo 17.00 , Blogger Anni kirjoitti...

Tää ohje on huippu, jogurttia multa tosin ei ikinä löydy, joten käytän maitorahkaa sen sijaan. Toimii! Namnamnam :)

 
14. heinäkuuta 2013 klo 18.43 , Blogger veera kirjoitti...

En tiedä huomaako ano tätä enää, mutta kerronpahan nyt kuitenkin.

Saamme ravinnosta kolmenlaista sokeria: sakkaroosia, eli normaalia sokeria, glukoosi eli rypälesokeria ja fruktoosia eli hedelmäsokeria. Sakkaroosi on rakentunut glukoosista ja fruktoosista.

Glukoosi on meille elintärkeää, mutta sitä saa myös muualta kuin sokerista. Sitä on varastoitunut esimerkiksi eläinten lihaan glykogeeninä, jonka kehomme hajottaa. Glukoosi toimii esimerkiksi aivojen energianlähteenä.

Fruktoosi taas onkin se huonompi osapuoli tästä duosta. Se (saattaa) aiheuttaa riippuvuutta, lihottaa, kerääntyy rasvaksi sisäelinten ympärille mitä nyt muistan.

Toisaalta fruktoosi sellaisina määrinä, mitä sitä on hedelmissä, ei ole vaarallista. Toki ylimääräinen glukoosikin on haitaksi, mutta silti sakkaroosin käyttöä tuon fruktoosin takia tulee hieman tarkkailla.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu