Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Unelmien omenapiirakka proteiinilla ladattuna

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Unelmien omenapiirakka proteiinilla ladattuna






Pyydän jo valmiiksi anteeksi tulevaa hehkutusta. Myönnän, että tapanani on hehkuttaa omia reseptejäni, mutta nyt hehkutus nousee ihan uusille leveleille: niin nousi nimittäin reseptikin.

Julkaisin taannoin reseptin proteiinileivoksista, joihin eräs lukija sitten kommentoi että kyseinen taikinahan olisi oiva piirakkapohja! Idea oli ihan loistava. En itse ollut tullut edes ajatelleeksi moista. Juuri kun suunnittelin tekeväni taikinasta omenapiirakkaa, eräs toinen lukija kommentoi kokeilleensa reseptistä piirakkaa, jonka sekaan oli pilkkonut omenakuutioita. Mulla on ihan mahtavia lukijoita! Nyt vihdoin sain itse aikaiseksi kokeilla tätä piirakkaversiota (tein tosin pieniä muutoksia reseptiin) ja voi hyvä luoja: taivaallista! Uskallan väittää tätä parhaaksi reseptiksi tässä blogissa tähän mennessä.

Piirakka ei siis sisällä lainkaan vehnäjauhoja, sokeria tai rasvaa. Silti se löi jääkaapissa olleen "oikean" luumupiirakan ihan mennen tullen, kun mielenkiinnon vuoksi maistoin sitä tämän jälkeen varmistaakseni, etten ole sokeutunut omille leipomuksilleni. Luumupiirakka oli siis mitä ilmeisimmin muun perheen iloksi siellä jääkaapissa. No, kuinkas kävikään. Tämä piirakka hävisi jääkaapista alta aikayksikön, kun sitä "oikeaa" piirakkaa on sielä vieläkin. Siinä siis todiste siitä että tämä piirakka maistuu varmasti jokaiselle, oli sitten terveysintoilija tai ei!
























Proteiiniomenapiirakka

2,5 dl kaurahiutaleita
2 scoopia (60g) vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
(1/2 dl makeutusta. esim Canderellin Stevia Green)

4 munanvalkuaista
2 muussattua banaania
1/2 dl vettä
1/2 dl maitorahkaa tai luonnonjugurttia

3 omenaa (itselläni sattui olemaan vain kaksi, ja siksi omenaviipaleet loppui kesken. Kakun keskellä oleva aukko ei siis ole mikään visuaalisten näkemysteni huipentuma vaan moka)
tilkka öljyä


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet keskenään erillisessä kulhossa. Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina öljyllä voideltuun piirakkavuokaan. Pese ja pilko omenat. Paista omenoita pannulla öljytilkassa kunnes ne ovat pehmenneet hieman ja mahdollisesti saaneet väriä pintaan. Asettele omenat piirakan päälle ja ripottele halutessasi kanelia. Itse heitin päälle vielä saksanpähkinöiden jämät.  Lykkää vuoka uuniin ja paista puolisen tuntia.









Piirakkaa voi nauttia esim. vaniljakastikkeen ja mulperimarjojen kera. Omatekoisen ja terveellisen vaniljakastikkeen saa tehtyä luonnonjugurtista ja vaniljaherasta. Myös stevialla makeutettu luonnonjugurtti on raikas ja maukas kastike. 


Tämän piirakan syömistä on ihan älyttömän vaikea lopettaa. Ensinnäkin tieto siitä, että koko piirakassa on vain 950 kaloria on melkein liian hyvä syy vetää puolet yhdeltä istumalta. Toisekseen, maku on niin hämäävän epäterveellistä piirakkaa muistuttava, että on syötävä ainakin 3 palaa ennen kuin pystyy edes uskomaan makunystyröitään. Mikäli piirakan jakaa kymmeneen osaan, tulee kaloreita siis per pala 95 kcal. Not bad if you ask me!

Ja myös tämä piirakka on ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana päivänä muhittuaan yön jääkaapissa.  Ja protskuleivoksien ja tämän piirakan reseptejen ero on siinä, että tähän vähensin kanelin määrää ja lisäsin puoli desilitraa maitorahkaa, THAT'S IT! Maitorahkan lisäys rakenteen ja mehevyyden vuoksi, kanelin määrän vähennus muun tilbehöörin (omenoiden) vuoksi. 











Mikäli et ole saanut vielä aikaiseksi kokeilla yhtäkään reseptiäni, tätä suosittelen todella lämpimästi! Muutenkin jos vasta aloittelet totuttelua terveellisten herkkujen makuun, tämä on hyvä startti!

Hope you like it! <3


PS. Katso myös tästä piirakkapohjasta sovellettu mustikkapiirakan ohje!



x kaisa

Tunnisteet: , ,

78 kommenttia:

24. huhtikuuta 2013 klo 19.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi että! PAKKO kokeilla :)

 
24. huhtikuuta 2013 klo 19.33 , Blogger jennny kirjoitti...

Tätä on PAKKO kokeilla viikonloppuna, kunhan vain pääsen vanhempieni luokse, eli en satu vahingossakaan kiskaisemaan koko kakkua yksin :D Kiitos reseptistä! :)

 
24. huhtikuuta 2013 klo 19.49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heei voiks tin protskujauheen korvaa millää tai onkse pakollinen?:)

 
24. huhtikuuta 2013 klo 19.49 , Blogger Anni kirjoitti...

Nam nam nam ja nam!!! :) Tein tätä kans ja päälle vielä vähän kauramurua kaurahiutaleista, peanutbutterista ja kookossokerista :)
Kiitos iha hirveesti reseptistä!

 
24. huhtikuuta 2013 klo 19.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mua kiinnostaisi myös, että milläköhän protskujauheen pystyisi korvaamaan? Osaisitko auttaa? :)

 
24. huhtikuuta 2013 klo 19.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

OI näyttää hyvältä, pakko kokeilla! :)

 
24. huhtikuuta 2013 klo 20.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Laitat ohjeisiisi paljon heraproteiinia. Pärjääkö ilman sitä ja steviaa mitenkään? En haluaisi ostaa kumpaakaan omaan keittiöön.
Hyvännäköistä!

 
24. huhtikuuta 2013 klo 20.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Nam nam! :P Voisitko pistää blogiisi välipalapatukoiden ohjeen jos ei vielä ole? :D

 
24. huhtikuuta 2013 klo 21.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

KIITOOS! IHANAA saan yllättä äitin ja siskon kun ne tulee viikonloppuna kotiin reissulta! mä aion NIIN tehä tätä! tein eilen niitä normi leivoksia ( eli tän kakun pohjareseptillä) niitä suorakaiteen muotosia protskuleivoksia, ja huuh ku oli hyviä! parhaita ku ollu jääkaapis yön yli ! tää on niin hyvää varmaan, en voi uskoo todeksi , että oikeesti voi herkutella PAREMMAN makusella niiin vähällä kalorimäärällä :') namnam! Mulla on kyllä vähä silleen, että saan kaiken maistumaan hyvältä, jonka tiedän olevan terveellistä. hehe ;) ps. MUN äiti on ihan messis näitten terveellisten herkkujen kans ku oon ruvennu tekemään! se haluaa että tehään niitä mielummin ku normi leivoksia ;) jee!

 
24. huhtikuuta 2013 klo 21.32 , Blogger Paula kirjoitti...

Oioioi! Tää menee kokeiluun!

 
24. huhtikuuta 2013 klo 22.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aivan käsittämättömän hyvää! Tää ei ees "maistu terveelliseltä"?! Eikä oo ees huono omatunto, että söin siivun iltapalaks...

 
24. huhtikuuta 2013 klo 23.37 , Anonymous Henna kirjoitti...

Pakko kokeilla tätä, kiitokset! :-) Mullakin kiinnostais, onnistuuko piiraan valmistus ilman protskujauhetta?

 
25. huhtikuuta 2013 klo 0.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

varmasti onnistuu ilman protskujauhettakin, paljon paremman rakenteenhan varmasti saa jauholla. sama koskee steviaa: tilalle vaan sokeria, eikä koostumus varmasti kärsi. mutta sitten ei kannata kamalasti ilakoida "terveellisen herkun" vuoksi, kyllä tavisomppupiirakkaan löytää ohjeen kotiruuasta tai kotikokistakin, tän pointtihan on nimen omaan sokerittomuus ja valkoisten jauhojen puuttuminen. :)

ihanalta näyttää kaisa, laitan testiin, kun saan tänne porukoille ostettua prodejauhetta, kun en muistanut kotoa ottaa!

 
25. huhtikuuta 2013 klo 0.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mikä on stevia

 
25. huhtikuuta 2013 klo 7.01 , Blogger Atte kirjoitti...

NAM!! Pakko koittaa kun ehtii, sun reseptit on kyllä parhaita. :)

 
25. huhtikuuta 2013 klo 7.43 , Blogger Tiia kirjoitti...

Mietin itse myös tuota proteeinijauheen korvaamista ja mietin että voisiko sen korvata vaikka mantelijauholla? Itseltäni ei valitettavasti proteiinijauhetta löydy mutta tätä ois kyllä kiva kokeilla! :)

 
25. huhtikuuta 2013 klo 12.41 , Blogger Essi kirjoitti...

Hei mahtia, että sait mun päähänpistosta tämmösen idean! Oi mä rakastan omenapiirakkaa (sydänsilmäinen emoji)

 
25. huhtikuuta 2013 klo 16.19 , Blogger Sari Maria kirjoitti...

Oh, näyttää ihanalta! Pakko tehdä tätä jo tällä viikolla!

Mulla olis kysymys tosta steviasta. Ostin sitä pari päivää sitten ja yllätyin miten kamalalta se maistui. Haha. Siis jotenkin tosi pistävä maku. Ostin sellasta litkua, koska jauhoa en oo löytänyt mistään (asun ulkomailla). Ootko ite huomannut maussa samaa ja tiedätkö mitään kikkakolmosia miten sen sais miedommaksi? Tossa reseptissä luki että puoli desiä steviaa mutta mua pelottaa käyttää sitä koska en halua pilata piirakkaa pistävällä maulla. :D

 
25. huhtikuuta 2013 klo 17.35 , Blogger Aino kirjoitti...

Täydellistä! Tästä tulee mun vapun lohturuokaa, kun en pääse kavereiden kanssa iltaa viettämään :P

 
25. huhtikuuta 2013 klo 17.39 , Blogger Tanja kirjoitti...

voiskohan tähän sopia joku tuon omenan tilalle, en niin välitä noista omenoista. onko kukaan kokeillu mustikkaa tms?

 
25. huhtikuuta 2013 klo 18.07 , Blogger Hilla kirjoitti...

tota... näin viime yönä unta että leivoin tätä ja söin saman tien melkein koko piirakan kun oli niin hyvää.

että kaipa tätä ois nyt kokeiltava aika äkkiä! :D

 
25. huhtikuuta 2013 klo 18.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pointti on se että ei halua protskujauhetta, jauhoja, sokeria eikä steviaa omaa kaappiin......kylhän sen tottakai sitten osais ite tehdä!

 
25. huhtikuuta 2013 klo 18.57 , Blogger essi kirjoitti...

Kiitos tästä ohjeesta! Tein tätä juuri ja oli ihan taivaallisen hyvää :)

 
25. huhtikuuta 2013 klo 21.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

miten sait tosta noin kuohkeen ku mulla se oli semmoi lässähtäny:/ hyvää oli kuitenki silti! mut vatkasin noi märät aineet sähkövatkaimel nii voisko se olla se syy?

 
25. huhtikuuta 2013 klo 21.48 , Blogger marppa kirjoitti...

NAM! Kokeilin tätä tänään ja toimii! Tein vain puolikkaan ohjeen, ja mulla ei ollut tarpeeksi pientä piirakkavuokaa, mutta toimi ihan uunipellilläkin hyvin (:

Kun vain malttais olla syömättä kaikkea... :P

Ja täytyy kyllä sanoa, että sun ohjeet inspiroi! Oon viimeisen viikon sisällä kokeillut ainakin viittä eri ohjetta, eikä oo tarvinnut pettyä (:

 
26. huhtikuuta 2013 klo 13.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin niitä leivoksia eli sitä piirakan pohjaa ja olin pettynyt kun maku oli niin keinotekoinen, proteiinijauheesta johtuen siis. Osaisitko sanoa kävisikö maustamaton proteiinijauhe näihin sinun ohjeisiin, kun tuolla vanilijalla makeutusaineiden makuu puskee hirveesti läpi. :)

 
26. huhtikuuta 2013 klo 13.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi!!

Mä olen tehnyt kerran omenapiirakkaa, johon tuli piparkakkumaustetta ja siitä tuli parasta omppupiirakkaa ikinä!

Kelasin kokeilla tätä tänään ja laittaa siihen piparkakkumaustetta! NAM! Kiitos reseptistä, täällä on samanlainen kokeileva kokki ja sun reseptit on ihan huippuja!

 
26. huhtikuuta 2013 klo 14.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse toivoisin kans vinkkiä miten sais ton protskujauheen korvattua ja toivoisin muutenkin lisää ohjeita missä ei käytettäis noita proteiinijauhoja kun en haluis sellasia kaappiini ostaa :)

 
27. huhtikuuta 2013 klo 10.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Joku pohti stevian käyttöä, jos steviasi on ns. aitoa steviaa, eli sitä ei ole jatkettu muulla, kuten nämä canderellin versiot(näin olen ymmärtänyt), niin silloin ei kannata laittaa puolta desiä. Se on tosiaan 300 kertaa makeampaa kuin sokeri, joten sitä tarvitaan vain hyppysellinen. Muille murehtijoille suosittelin steviaa luonnon aineena mielummin kuin sokeri tai joku aspartaami tai vastava keinotekoinen aine. Itse käytän edelleen puhdasta jauhetta, joka ostettu "kasvonaamioksi".

 
27. huhtikuuta 2013 klo 10.50 , Blogger ninni kirjoitti...

Hei,

Sun blogi on ihan huippu, ja oon niin ilonen, että aikoinani tänne eksyin! :)
Mutta siis mitä vaniljaheraa itse käytät ja mistä sitä ostat?

 
27. huhtikuuta 2013 klo 22.56 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ihan peruskaupasta ostan Vanilla Whey Triple Blend low lactose tai jotain vastaavaa! :)

 
27. huhtikuuta 2013 klo 22.58 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Itse en käytä "puhdasta" steviaa ollenkaan, vaan keinotekoisin makeutusianein jatkettua steviaa, joka on makeudeltaan samantyylistä kuin sokeri. Esim. Canderell tekee tämän tyyppisiä makeutusjauheita. Ja jos oikeaa steviaa käyttää niin sitähän tulee vaan pieni hippu kun se on niin paljon makeampaa kuin sokeri!

 
27. huhtikuuta 2013 klo 22.58 , Anonymous Mona kirjoitti...

Sait kuvillasi ja puheillasi kyllä vakuutettua; aivan pakko kokeilla tätä itsekin! Minkä kokoinen piirakkavuoka itselläsi oli käytössä, kun laadit ohjeen?
Kiitos ihanasta blogistasi, jatka samaa rataa! :)

 
28. huhtikuuta 2013 klo 10.58 , Blogger A kirjoitti...

Hei!
Löysin ihan sattumalta toisen blogin kommenttiboxin kautta blogisi ja onneksi :) Ihania vinkkejä,Kiitos kovasti!
Ja toivottavasti et pahastu,vinkkasin sivustasi omalla sivullani,kun tiedän,että niin monet etsivät HYVIÄ reseptejä :)
Kiitos kivasta blogista,jään ehdottomasti seuraamaan!
-A-

 
28. huhtikuuta 2013 klo 11.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitti reseptistä, meni kokeiluun eilen! Itse käytin maustamatonta heraa kera aidon vanilijapulverin. Maustamaton hera varsinkin puskee helposti leivoksista läpi, joten tingin hieman terveellisyydestä ja korvasin pienen osan herasta täysjyväspelttijauholla ja lisäsin hieman intiaanisokeria. Pystyi silti vielä hyvällä omallatunnolla syömään ja tuli tosi maukasta :)

 
29. huhtikuuta 2013 klo 15.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Avaa selain. Kirjoita url -kenttään (valkoinen pitkä palkki) www.google.fi, kirjoita hakukenttään (valkoinen palkki keskellä) sana "stevia", paina enter. There you go!

 
29. huhtikuuta 2013 klo 21.47 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei tähän mitään jauhoja tai sokeria tarvitse alkaa lisäilemään jos ei proteiinijauhetta tai steviaa halua käyttää.. Itse tein kyseisen piirakan ja jätin molemmat vain pois enkä alkanut niitä millään korvailemaan. Hyvin onnistui ja koko piirakka katosi hetkessä :D Suosittelen kokeilemaan :)

 
1. toukokuuta 2013 klo 12.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tätä täytyy kyllä kokeilla! Luuletko että reseptistä voisi jättää pois kananmunat tai korvata ne vaikka lisäämällä piimää/jogurttia tms.? Terveisin kananmunalle allerginen :)

 
1. toukokuuta 2013 klo 17.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Osaaks sanoo kui pal tommonen 1 scoop on desimitois? :)

 
1. toukokuuta 2013 klo 20.33 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hmm.. täytyypäs nyt kyllä sanoa että en tiedä. Tietääkö joku muu millä kananmunan voi korvata?

 
1. toukokuuta 2013 klo 20.34 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Okei, vau! No hyvä että silti onnistu! :) Ja eipä kestä!

 
1. toukokuuta 2013 klo 20.35 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ihanaa, en tietenkään pahastu!;) Kiitos paljon! Tervetuloa vaan seuraaamaan <3

 
2. toukokuuta 2013 klo 10.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oli kyllä todella hyvä resepti, kiitos:)

 
2. toukokuuta 2013 klo 10.51 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Jes, mukavaa että onnistui! :) Eipä kestä!

 
5. toukokuuta 2013 klo 1.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onko toi 1/2 dl makeutusta nyt STEVIAA vai SOKERIA? Tämä on aika ratkaiseva kohta piirakan onnistumisen suhteen, apuja!

 
5. toukokuuta 2013 klo 6.15 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Makeusasteeltaan sokeria tietenkin!! Steviaa tarvittaisiin puhtaana muutama tippa korvaamaan saman! Mutta käytän makeutuksessa ns lainennettua steviaa eli esim canderellin stevia greeniä, joka on siis makeusasteeltaan samaa kuin sokeri

 
12. toukokuuta 2013 klo 21.02 , Blogger Karoliina kirjoitti...

Moikka!
Kiitos ihanista resepteistä ja ihanasta blogista!
Mä olen muutamia leipomuksia sun resepteillä kokeillut ja tätäkin oli pakko testata. Mutta mulla kavi myös niin, että pohjasta tuli sellanen kostea klimppi. Mitä teen väärin?
Maku oli kyllä hyvä mutta koostumus ei todellakaan ollut kuohkea ja murea :(
Terkuin,
Karoliina

 
17. toukokuuta 2013 klo 15.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kananmunan voi korvata sillä egg substitutella, jota ainakin ruohonjuuressa myydään!

 
19. toukokuuta 2013 klo 12.04 , Blogger Betzy kirjoitti...

Heip!
Harvemmin tulee vieraiden ihmisten blogeja kommentoitua, mutta nyt on ihan pakko. (Löysin sun blogiin pakkiksen kautta.) Vaikka hehkutitkin tuota omppupiirakkaa, niin oli vähän ennakkoluuloja, mutta ne kyl karisi nopeesti pois! Oli oikeesti hyvää! Eilen tein ja nyt sitä on vähän reilu 1/4 jäljellä, yksin pistin poskeeni kaiken, tosin se menikin sitten päiväruoasta ja iltapalasta.

Tänään tein aampulaksi pannareita, sillä sun "parhaimmalla" reseptillä - ja nekin oikeesti toimii!

Hirveesti on tullut kokeiltua kaiken näköisiä terveellisiä leipomuksia (useimmiten tosin myös vähä hiilarisia), mutta suurin osa onkin mennyt sitten suoraan roskiin, kun maku on ollut mitä on. Mutta näintä ei oo ainakaan tarvinnut roskikseen kipata! Nams! ja Kiitos! :)

 
25. toukokuuta 2013 klo 15.13 , Blogger Linda kirjoitti...

sain viikolla megaidean, että lauantaina koitan tätä sun reseptiäs! Ja just viimesen murusen palasta nielasseena, voin sanoa, että et kyllä yhtään liiotellu tossa sun tekstissäs; tää on TAIVAALLISTA! Korjaus, ENEMMÄN kun taivaallista. Kiitos ihan miljoonasti tästä (ja kaikista muista) reseptistä, en malta oottaa uusia :)) !

 
5. kesäkuuta 2013 klo 23.59 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi en jaksanut lukea kaikkia jo tulleita kommentteja :D niin en ole varma onko tähän kysymykseeni tullut jo vastaus x) mutta voitelitko piirakkavuokaa mitenkään, eikö jäänyt reunoihin kiinni? :3

 
6. kesäkuuta 2013 klo 22.53 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Itseasiassa joo! Taisin käydä öljyllä läpi vuoan! Maapähkinäöljyllä olettaisin. :) hyvä kyssä!

 
7. kesäkuuta 2013 klo 18.09 , Blogger Ansu kirjoitti...

Tahtoisin kokeilla tätä! Poikaystäväni masulle ei sovi banaani. Mikäköhän olisi hyvä muussatun banaanin korvike?

 
9. kesäkuuta 2013 klo 20.56 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ansu, kokeile omenasosetta :)

 
10. kesäkuuta 2013 klo 14.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oliskohan toi paha jos vanilja protskun korvais suklaan makusella :D

 
13. kesäkuuta 2013 klo 11.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi! Kaiken hehkutuksen jälkeen olin hieman pettynyt ensimakuun. Mutta kuitenkin jääkaappikylmänä maku oli hyvä ja tietenkin kun ajattelee terveellisyyttä, niin erittäin hyvää! Voisikohan tätä kokeilla mustikkapiirakan pohjana... Jos vaikka lisäisi päälle vielä rahkaa...?

 
13. kesäkuuta 2013 klo 19.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin blogisi steffit:n blogin kautta ja ihastuin todella ohjeisiisi! Syön itsekkin terveellisesti ja kaurapuuro on vakio aamupalani. Tällä viikolla olen kuitenkin kokeillut useita sinun ohjeitasi ja saanut paljon vaihtelua siihen ainaiseen kaurapuuroa marjoilla ja raejuustolla versiooni, mitä joka aamu syön. Tänään leivoin omppupiirakan ja aivan ihanaa tuli! Jopa sukulaiseni söivät piirakkaa, vaikka ovatkin tottuneet sokerilla ladattuihin ruokiin. Käytin itse suklaanmakuista herajauhetta, laitoin yhden banaanin ja jätin makeutusjauheet/aineet pois kokonaan. Mielestäni tästä versiosta tuli juuri sopivan makuinen; ei liian makea eikä mautonkaan. Suklaa ei maistu siis vaikka suklaa protsku oli kyseessä. Mielestäni vanilijan makuinen heraproteiini maistuu hieman keinotekoiselle, joten siksi suosin suklaanmakuista. Lisäksi laitoin joukkoon t-lusikallisen psyllium-jauhetta, joka antaa hieman kuitua ruokiin ja parantaa leipomusten rakennetta. Toivottavasti jatkat blogin kirjoittamista, sillä ohjeesi ovat ihastuttavia, yksinkertaisia ja monipuolisia! :)

 
13. kesäkuuta 2013 klo 20.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitähän banaanin tilalle voisi laittaa?
Hedelmistä vain sitrushedelmät sopii, muille olen allerginen :S

 
20. kesäkuuta 2013 klo 14.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei tietääkö kukaan kertoo paljonko kananmunan valkuaisessa on kaloreita kun sen paistaa pannulla? tai lisää puuroon?

 
21. kesäkuuta 2013 klo 7.42 , Blogger niipu kirjoitti...

Hei! Ihan huippu resepti, pakko kokeilla pian. Mitä luulet että käy jos proteiinijauheen jättää pois, tai mitä siihen voisi laittaa tilalle?:)

 
26. kesäkuuta 2013 klo 22.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tein ton pohjan ohjeella mustikkapiirakkaa. Jätin vaa kanelin ja makeutusaineen pois pohjasta ja lisäsin päälle mustikoita sekä rahka-vanilija-stevia-valkuaissekoituksen. Siitä tuli niiiiin hyvää! Kannattaa kokeilla!:)

 
27. kesäkuuta 2013 klo 9.53 , Blogger Ansu kirjoitti...

Hei joo, hyvä idea!!

 
28. kesäkuuta 2013 klo 21.30 , Anonymous Ninni kirjoitti...

Sovelsin tätä reseptiä eilen ja tein mansikka-omenaversion. Hyvää tuli! Meidän 3 v ei innostunut, mut saattoi olla vain sellainen päivä :)

 
1. heinäkuuta 2013 klo 23.41 , Anonymous Anni kirjoitti...

Tein tänään tällä ohjeella porkkanapiirakkaa ja tuli ihan älyttömän hyvää! Lisäsin taikinaan pari porkkanaa raasteena ja päälle tein kuorrutuksen maustamattomasta tuorejuustosta, jonka maustoin stevialla, vaniljapulverilla ja cookie dough -kaseiinilla. Jösses mitä herkkua!

 
2. heinäkuuta 2013 klo 6.44 , Blogger Reetta kirjoitti...

Moi, täällä kyseltiin banaanin korvaamisesta ja ehdotettiin omenasosetta...käviskö joku sokeriton piltti yms myös? Millainen omenasose olis kyseessä, mä ainakin toivoisin sokeritonta, eli osaisiko joku neuvoa merkkiä? Poikaystävä vastustaa banaania, vaikka itse olen sillä kautta aikain makeuttanut leivonnaiset, tooodella hankala tilanne...Kiitos pannariohjeista, tulee tehtyä tosi usein

 
11. heinäkuuta 2013 klo 22.17 , Anonymous Bettina kirjoitti...

Pakko minunkin tulla antamaan palautetta. Kiitos mahtavasta blogista resepteineen! Tänään uppos kyseinen omppupiirakka tyttöporukalle kiitosten kera, eilen nautittiin BenkkuJenkkua ja alkuviikosta syötiin jo pariin otteeseen eri versioin tehtyjä pannareita. Mielettömän hyviä kaikki! Terveys niissä maistuu isona plussana. ;) Iso kiitos kaikkien syöneiden puolesta. Jaan blogisi ilosanomaa eteenpäin ja suosittelen sitä ilomielin kaikille. :)

 
15. heinäkuuta 2013 klo 9.55 , Blogger TrueBlue kirjoitti...

Pistetäänpä sun blogi seurantaan ja pitää oikein ajan (ja tietokoneen) kanssa selata läpi!

 
30. heinäkuuta 2013 klo 16.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tänään ajattelin kokeilla ja makeutuksena karppisokeri. Katsotaan mitä tulee:)

 
31. heinäkuuta 2013 klo 19.48 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Luin just blogisi uusimman postauksen ja jotenkin päädyin sieltä tähän omppupiirakan ohjeeseen.. No olin tätä jo aikaisemmin katsonut (niin kuin kaikkia muitakin sun reseptejä) ja päätin että nyt mä teen tätä kun kerta aikaa on. :)

Ja pakko sanoa, että voi tsiisus kun oli HYVÄÄ! Itseltäni ei löydy kotoa mitään "erikois proteiinijauheita" paitsi hamppuproteiinia (joka ei kyllä tähän sopisi) niin vaihdoin proteiinijauheen mantelijauheeseen ja aitoon vaniljaan ja voin sanoa, että tuli ihan mielettömän hyvää!! ;) Meidän koko perhe rakastui piirakkaan myös, joten kiitos paljon reseptistä.

Oikeesti sulla on ihan mahtava blogi ja luen aina innolla uusimman postauksen! :))

P.S. Ens kerralla teen joko mustikkapiirakan tai pannareita, YUM!

 
3. elokuuta 2013 klo 19.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Juotko t:tä?

 
4. elokuuta 2013 klo 22.02 , Blogger Minna kirjoitti...

Aivan mahtavaa oli löytää sun blogi. Tällaisia reseptejä ei paljon löydy.. tai oikeastaan ollenkaan. Itsekin olen vähän samantapaisia yrittänyt kehitellä, olet vain vienyt aika paljon pidemmälle. Omppupiiras pääsi heti kokeiluun. http://heinahatun.blogspot.fi/2013/07/protskupiirasta.html Kiitos! :)

 
13. elokuuta 2013 klo 22.47 , Blogger Niina kirjoitti...

Eiks noin vähärasvattomuus kaikessa ole aika epäterveellistä jos hiilaritkin on minimissä..

 
15. elokuuta 2013 klo 19.40 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

nam! vanilja heran tilalle vaan toffee puddingia ;)

 
17. elokuuta 2013 klo 17.41 , Blogger johanna kirjoitti...

ihanaa että tällanenkii herkkusuu ku mie oon löytäny tän blogin! tää on pullollaan kaikkee ihanaa mitä on päästävä kokeilemaan! tää omppupiirakka oli aivan superhyvää ja jugurttikastike - namm! :) ja jopa ennakkoluuloiset perheenjäsenet tykkäs! oot enkeli! <3 innolla kaikkea uutta odottelemaan ja vanhoja reseptejä testaamaan!! :--)

 
21. elokuuta 2013 klo 21.38 , Blogger Laura Mölläri kirjoitti...

Noegg-kananmunan korvike jauhetta saa isommista ruokakaupoista ! kantsii kokeilla:)

 
24. elokuuta 2013 klo 18.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei testasin reseptiä ja todella hyvää kiitos hyvästä ohjeesta. Saako ohjeesi laittaa omaan blogiin? :-) -e-

 
24. elokuuta 2013 klo 20.31 , Blogger marru kirjoitti...

Hyvä ohje, tykkäsin piirakasta hurjasti!

 
2. syyskuuta 2014 klo 21.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tää oli TÄYDELLINEN resepti, niin hyvää! kiitos paljon! :-)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu