Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mustapapubrowniet

torstai 18. huhtikuuta 2013

Mustapapubrowniet



Huh! Tässä tulevat browniet, joiden reseptiä on väännetty monen monituista kertaa. Svarta bönoreita on kannettu kaupasta kolmin käsin ja jääkaappikin on pari vuorokautta notkunut purkitettuja suklaaleivoksia valmistusjärjestyksessä. Välillä meenasin jo luovuttaa koko reseptin suhteen, mutta maistettuani taas purkin nimeltä "eka yritys" sisältöä huomasin että eteenpäin ollaan menty ja jaksoin yrittää taas uuden kerran.

Moni teistä on varmaan kuullut mustapapubrownieista, eivätkä ne mikään mun keksintö olekaan. Ensin kokeilin netistä löytämääni melko suosittua jenkkiläistä reseptiä, mutta maku oli kyllä aika kamala. Maistui siis kirjaimellisesti papubrownieilta. Ideana papujen hyödyntäminen leipomisessa kuitenkin kiinnosti, joten päätin lähteä kehittämään löytämääni reseptiä ja kaiken työn tuloksena esittelen teille omat brownieni!

Näitä brownieita ei muuten sitten nautita lämpimänä suoraan uunista, ehei! Yksi syy, miksi browniet ei tuntuneet onnistuvan ollenkaan oli se, että maistoin niitä tietenkin heti lämpimänä. Ja pavultahan ne maistui. Paistetulta pavulta. Suuri oivallus oli kuitenkin se, että siinä vaiheessa brownie ei ole vielä läheskään valmis. Nämä papuleivokset nimittäin tarvitsevat yön yli tekeytymisaikaa jääkaapissa! Viimeisessä versiossa papu ei maistunut enää ollenkaan jääkaapissa vietetyn vuorokauden jälkeen. Voi sitä voiton riemua! Ruokabloggaajan tähtihetkiä...




Pahoittelen huonolaatuisia kuvia!! Voihan perskule sentään, just sillon kun satsi tuli uunista ulos niin tottakai ulkona oli jo hämärää. On se vaikeeta olla ruokabloggaaja (tai varmaan ylipäätänsä bloggaaja) kun pitää kaikki tekemisensä ajoittaa ulkonta tulevan valonmäärän mukaan.







Mä tiedän mitä te ajattelette. Ja kyllä, nuolin sauvasekoittimen pään. Eikä terät haitannu yhtään.









Mustapapubrowniet


2 prk Go Green mustia papuja (n. 314g)
10 taatelia
3 munaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta (tai halutessasi hieman enemmän)
1 dl makeutusta (esim Canderellin Green Stevia, löytyy tavallisista ruokakaupoista)
1/4 dl vahvaa kahvia (tai muuta nestettä)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa pavut. Surauta sauvasekoittimella pavut ja taatelit tahnaksi. Kärsivällisesti vaan, mitä tasaisemman ja paakuttomamman tahnan saat, sitä paremmat browniet saat ;) Lisää kaikki loput aineet ja surauta vielä sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Tarkista maku! Vuoraa vuoka (itse käytin leipävuokaa) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista uunissa n. 35 minuuttia. Kun taikina tuntuu kiinteältä ja ehkä vähän lohkeilee pinnasta, ota se pois uunista, jäähdytä, ja laita jääkaappiin tekeytymään. Seuraavana päivänä browniet ovat valmiita syötäväksi.


Yön aikana kaakaojauhe ja papu käyvät taistelua. Kaakaojauheen pitäisi voittaa papu ja hävittää sen maku kokonaan. Toivottavasti teillä käy myös niin! Kalsuja koko taikinassa on n. 930kcal. Siitä voipi sitten laskea paljon tulee per pala, kun leikkaa mötikän samankokoisiksi annoksiksi. Se tulee olemaan jotain 100-150 paikkeilla, ellet leikkaa jättipaloja ;) Tää resepti on kans sarjassa "normaaleiden makuun", sillä ihme kyllä herkkuhiiri äitini ylisti browniet taivaisiin ja ehdotti niitä jopa tarjoiltavaksi mun ylppäreissä! :D Itse kyllä aijon kehitellä sinne jotain vielä mahtavampaa. Jos muuten haluaa näistä vielä herkullisempia niin joukkoon voi lisätä rouhittua tummaa suklaata! :)



x kaisa

Tunnisteet: ,

34 kommenttia:

18. huhtikuuta 2013 klo 20.10 , Blogger Meow kirjoitti...

Onpa mielenkiintoisen kuuloinen resepti! Tätä täytyy kokeilla joku kerta!

 
18. huhtikuuta 2013 klo 20.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jes tätä reseptiä on odotettu!! Huomenna heti testiin! :P

 
18. huhtikuuta 2013 klo 20.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ohjeessasi lukee vahvan kahvin kohdalla "tai muuta nestessä", esim jos ei kahvista tykkää niin mitä nestettä kannattaisi/suosittelisit laittamaan, onko nesteellä muuta vaikutusta kuin koostumusta ajatellen? Vai myös makua antamaan kahvimaiseksi?

 
18. huhtikuuta 2013 klo 20.43 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ihan sama mitä nestettä käyttää. Suosittelen ehkä vettä! Ja joo kahvi on vaan siks että se antaa makua :)

 
18. huhtikuuta 2013 klo 20.43 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

uuuuu!

 
18. huhtikuuta 2013 klo 20.43 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Jee! :)

 
18. huhtikuuta 2013 klo 21.32 , Blogger Fitkrista F kirjoitti...

Treenimimmille tää sun blogisi ohjeineen on unelmien täyttymys, joten kiitos!!! :-) haittaako jos laitan blogisi linkin omaan blogiin kun yritän näitä säheltää?

 
18. huhtikuuta 2013 klo 21.37 , Blogger Essi kirjoitti...

Tähän sopis semmoi keltainen hymiö jolla on sydämet silminä

 
18. huhtikuuta 2013 klo 21.39 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hihi, eipä kestä ;) Juu laita toki!! :)

 
18. huhtikuuta 2013 klo 21.39 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Joo mä tiedän!! Harmi kun koneella ei voi vielä käyttää emojeja... :( Itsekin oon sen hymiön tarpeessa todella usein

 
19. huhtikuuta 2013 klo 9.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Eikö tähän koostumuksen kannalta kannattaisi laittaa sitä kukkakaalia? (: miten sen saisi tähän sotkettua sekaan jotenkin fiksusti... Hmm

 
19. huhtikuuta 2013 klo 9.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kuinka maHdat saada 930 kcal kun minulla se tulee aivan samoilla aineilla 1085kcal ja vielä 3desillä kaakaojauhetta

 
19. huhtikuuta 2013 klo 9.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ohjeessa käytetään kolme neljäsosa desiä (3/4 dl) kaakaojauhetta, eikä suinkaan kolmea (3)desiä. Jos laskit kolmella desillä, niin tulisikohan virhe siitä? :)

 
19. huhtikuuta 2013 klo 11.14 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Anteeks mutta nyt mua naurattaa. Onko tää joku trollaus? :D vai hölmöläisvitsi?Kuten edellinen sanoi, 3/4 tarkoittaa murtolukua. Mikäli tarkoittaisin kolmesta neljään desiä merkittäisiin se 3-4dl :)

 
19. huhtikuuta 2013 klo 11.16 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Myös maalaisjärkeä saa käyttää, kaakaojauhe on aika stydiä kamaa ja sitä harvoin käytetään desiä enempää! :)

 
19. huhtikuuta 2013 klo 11.20 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Itseasiassa en näe sitä järkevänä. Käytän yleensä vain yhtä kasvista per leivos, muuten vaarana on että lopputulos ei maistu herkulliselta vaan paistetulta vihannesmössöltä :) Lisäksi, pavut tuo aika huipun ja mehevän koostumuksen!! Mutta voihan sitä kokeilla!

 
19. huhtikuuta 2013 klo 13.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Paljon mustapapua? Ostin saman purkin kaksi kpl ja niistä tulee reilusti yli 314g jos molemmat lisään 285 per purnukka nimittäin:D

 
19. huhtikuuta 2013 klo 14.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mietin kanssa tota mustapapun määrä.. sulla lukee 314gr ja yks purkki on 285g.. ei ihan mun matikalla saada tollasta tulosta :D

 
19. huhtikuuta 2013 klo 15.26 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

285g on paino veden kanssa. 175g ilmoittaa purkin kyljessä papujen painoksi, mutta mun vaaka ei kyllä näyttänyt samaa! Joko mun vaaka on rikki tai sit valehtelevat perhana.

 
19. huhtikuuta 2013 klo 15.26 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

285g on paino veden kanssa. 175g ilmoittaa purkin kyljessä papujen painoksi, mutta mun vaaka ei kyllä näyttänyt samaa! Joko mun vaaka on rikki tai sit valehtelevat perhana.

 
19. huhtikuuta 2013 klo 15.28 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Just panin browniet uuniin ja en tiiä miten jaksan oottaa yön kun jännittää tuleeko hyviä. Jäin nuolemaan kulhoja, joten joko olen todella papujen ystävä tai tää resepti on helmi ;)

 
19. huhtikuuta 2013 klo 19.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onks 1dl hunajaa ok, jos käyttää makeutusaineena? :) tuleeks sit silloin kalpreita enemmän:D

 
19. huhtikuuta 2013 klo 20.55 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Jippii!! Toivottavasti tykkäät! :D Ainakin mun äiti tossa kovasti ylistää niitä syödessään, ja hän siis ei kovin terveysherkkuja diggaile.. ;)

 
19. huhtikuuta 2013 klo 20.56 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hmmm.. hunaja on nestemäistä eli suosittelisin mielummin sit vaikka sokeria! Nostaahan se energiamäärää, mutta sitähän se teettää jossei makeutusaineita ole käytössä :D

 
24. huhtikuuta 2013 klo 21.10 , Anonymous Kemmy kirjoitti...

Pavuista on ilmeisimmin tarkoitus valuttaa neste pois? Sen vois ehkä viel lisätä tohon ohjeeseen, koska monet toopet (mä! :D) muuten eka tunkee koko paketin sinne.
Nyt on kaakku uunissa ja en malta oottaa aamuun. Taidan syödä noita aamupalaks ja välipalaks.
Ja ehdottomasti kokeiluun terveellinen B&J, jossa on näiden palasia ;)

 
24. huhtikuuta 2013 klo 21.14 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Apua!! Kiitos huomiosta, jotenkin en edes tullut ajatelleeksi että se pitäisi mainita mutta tottakai se pitää! :D Korjasin heti. Huh. Toivottavasti muiden reseptit eivät ole menneet pilalle sen takia :(

Toivottavasti sulla onnistuu! :)

 
25. huhtikuuta 2013 klo 16.46 , Anonymous Kemmy kirjoitti...

Hienosti onnistui! Täydellinen herkku kahvikupin seuraksi töihin :) Näitähän voi syödä melkein joka päivä. Aattelin tänään heti leipoa uuden satsin ja sotkea joukkoon toiselle puolelle pähkinää ja toiselle puolelle vadelmaa. Molempien vois kuvitella toimivan, katotaan miten käy...

Yksi asiakas kysyi tänään töissä leivontaan sopivaa proteiinijauhoa. Juteltiin siinä sitten niitä näitä asiaan liittyen, keskusteltiin resepteistä yms. Lopuksi kirjotin vielä kuittiin vinkiksi sun blogin ;)

 
12. kesäkuuta 2013 klo 19.12 , Anonymous R.Suvi kirjoitti...

Moikka, tänään sain viimein testattua tätä. Hyvin onnistui ja hyvältä maistui, myös vähän lämpimänä. :) sellanen vinkki jos haluaa vielä vähän keventää reseptiä, ni pelkillä valkuaisillakin onnistuu! :) ja mä korvasin osan kaakaojauheesta vanilja- ja kaakaoprotskujauheella, sekin toimi ihan hyvin. Näistä sun resepteistä saa sovellettuna sairaan helposti oman ruokavalion mukaisia, ihana ettei tarvi alusta asti ite kehitellä reseptejä. :D

 
10. heinäkuuta 2013 klo 15.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun oli ihan pakko mtulla kommentoimaan tositosi myöässä tätä reseptiä, koska tää oli niin uskomattoman hyvää! Mä onnistuin saamaan tosta lähes oikean brownien makuista, ainaoa ero oli, että ei ollut rasvaisen makuista. Kiitti ihan oikeesti tosi paljon tästä historian parhaimmasta reseptistä (; !!

 
12. heinäkuuta 2013 klo 21.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

KIITOS tästä reseptistä, ihan älyttömän hyvää!! <3 Laitoin Stevian tilalle desin sokeria ja hyvältä maistui ihan saman tien uunista otettuna! :) Jo taikina oli niin ihanan suklaista että en malttanut odottaa maistamista seuraavaan päivään :D

 
22. heinäkuuta 2013 klo 15.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

^ samat sanat :D jäätävän hyvää...ehkä vois uhrata yhden palan 'benkkujenkkuun' kokeeksi...

 
20. elokuuta 2013 klo 14.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin näitä ja tuli kyllä ihan tajuttoman hyvää <3 Jouduin pienentämään reseptiä 1/3 alkuperäisestä, koska minulla ei ollutkaan tarpeeksi papuja (ostin jonkun goya-merkkisen tölkin, nettopaino oli jotain reilu 400g, mutta loppujen lopuksi papuja vain reilu 200g, käytin 220g).

Muuten onnistui hyvin, mutta tarttui vähän silikonisen vuoan pohjaan, no makuunhan se ei vaikuttanut, ulkonäköön vain ;) Lisäksi jäivät vähän mureneviksi. Paistoin ehkä 30-33min. Ensi kerralla pitää varmaan tehdä toiseen vuokaan ja vuorata leivinpaperilla. Maiston heti uunituoreenakin, eikä kyllä maistunut pavut yhtään läpi! Mutta seuravaana päivänä jääkaappikylmänä vielä parempaa :) Lisäsin tähän sinun reseptiin vielä 25g tummaa (70%) appelsiinin makuista suklaata rouheena ja appelsiiniaromia, suosittelen! :)

 
21. elokuuta 2013 klo 17.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Monta palaa tosta tulee? Jos joku on tehny, nii olisin kiinnostunu?
ja liten isoja ne on?

 
22. elokuuta 2013 klo 15.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun versiosta (n. 1/3 pienempi kuin alkuperäinen resepti, ks. edellinen kommentti) tuli 8 palaa. Ei hirveän isoja, mutta tuo on niin suklaista, että minusta oli ihan riittävän kokoisia paloja :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu