Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Korvapuustiset proteiinileivokset

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Korvapuustiset proteiinileivokset



Tänään mä vihdoin sain sen aikaiseksi: kokeilla kotitekoisen proteiinipatukan leipomista! Täytyy sanoa, etten ole koskaan ostanut kaupasta proteiinipatukkaa. Monta kertaa on tehnyt mieli mutta aina luettuani taas kerran niiden sisällön on patukka jäänyt hyllyyn. Ideana proteiinipatukkahan on loistava: eväs joka on helppo ottaa mukaan mutta parempi ravintoarvoissa kuin esim. hedelmä juurikin sen proteiinin vuoksi. Myös toimiva herkkuhimon taltuttaja, mitä olen kyseisten patukkojen käyttäjiltä kuullut. 

Ja nyt ennen kuin innostutte liikaa, myönnän että patukat epäonnistui aika lailla. Maku oli erittäin hyvä, oikeastaan täydellinen, mutta koostumus ei ihan patukan kriteerejä täyttänyt. Siitä nimittäin tuli enemmän leivosmainen, vähän kuin suorakaiteen muotoinen proteiinileivos. Tässä tapauksessa kuitenkin epäonni taisi kääntyä onneksi, sillä leivos oli kuin kuin luotu kahvileiväksi. Korvapuustin maku ja sopiva muoto dipattavaksi kahviin, TÄYDELLISTÄ! Siispä päätin jakaa reseptin joka tapauksessa! Jatketaan niitä patukkakokeiluja sitten vähän myöhemmin... :D










Korvapuustin makuiset proteiinileivokset

2,5 dl kaurahiutaleita
2 scoopia (60g) vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
2tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
(1/2 dl makeutusta. esim Canderellin Stevia Green)

4 munanvalkuaista
2 muussattua banaania
1/2 dl vettä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet keskenään erillisessä kulhossa. Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista n. 20-25 minuuttia, riippuen vuoan koosta.




Itse tein puolikkaan taikinan ja paistoin kuvissa näkyvän kokoisessa vuoassa 20 minuuttia. Viipaloin mötikän yhdeksään osaan ja kaloreita per palikka tuli 45 kcal. Proteiinijauhe toi aika hyvin makeutta, eli lisämakeutus on vapaaehtoista. Itseasiassa ovat jopa niin makeita, että näistä tykkää myös "normaalit". Testattu on äitillä joka ei hirveemmin mun terveyspöperöitä oo digannu! Hih, kertokaa jos kokeilitte :)

Ainiin! Mursin näistä palasia mun benkkujenkkujätskiin ja oh lord, kuinka taivaallista! Resepti jädeen löytyy täältä.


x kaisa


ps. lupaan vielä kehittää reseptin niihin protskupatukoihinkin!

Tunnisteet: ,

44 kommenttia:

16. huhtikuuta 2013 klo 22.12 , Blogger Essi kirjoitti...

Täähän on näppärä vaikka piirakkapohjaksi!

 
16. huhtikuuta 2013 klo 22.44 , Anonymous vilmap kirjoitti...

Löysin sun blogin muutama viikko sitten ja oon jo ihan koukussa.Inspiroivia juttuja! Esim. tämä postaus. Mun on ollut tarkoitus tehdä itse proteiinipatukoita varmaan vuoden, mut nyt tuntuu et oikeasti innostun koittamaan. :D Ja kuten Essi keksi, tämä voisi kyllä toimia piirakkapohjanakin...

 
16. huhtikuuta 2013 klo 23.03 , Anonymous Liwy kirjoitti...

Olisko ideoita millä voisi korvata banaanin, kun olen sille valitettavasti allerginen? :)

 
16. huhtikuuta 2013 klo 23.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oot jotenkin niin ihanan pirteä ja kaunis ja fiksu! Ei liity tähän postaukseen mitenkään, mut menee mulla kyllä kokeiluun noi, korvapuustipatukat kuulostaa ihan hyvältä :D

ps. voisitko siirtää kommentointilinkin postauksen alapuolelle, ärsyttävää ku joutuu skrollaa ylös :D

 
17. huhtikuuta 2013 klo 7.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ainakin itse oon käyttänyt sokeritonta omenasosetta tms leivontaan joskus banskun tilalla! Ja jos kypsyttää avokadon kunnolla pehmeäksi, se toimii vähän samoin. Tosin en tiedä mikä tähän sitten toimisi :)

 
17. huhtikuuta 2013 klo 8.49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

KIITOS tästä :)

 
17. huhtikuuta 2013 klo 9.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Käykö jokin muu proteiini jauhe? (:

 
17. huhtikuuta 2013 klo 9.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Varmaan hyviä mutta proteiinijauhetta ei kotoa löydy valitettavasti:( Helsingissä naturazone kaupassa muuten myydään questbar proteiinipatukoita jotka on "luonnollisia" ja makeutettu stevialla, kannattaa kokeilla! :)

 
17. huhtikuuta 2013 klo 11.01 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Quest Bareista olen kuullut aikaisemminkin, mutta vasta vähän aikaa sitten sain kuulla että niitä myydään myös Suomessa! :) Täytyykin ensi kerralla Helsingissä käydessä ostaa...

 
17. huhtikuuta 2013 klo 11.03 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Tottahan toki! Kunhan se on heraa... en ole varma miten muut protskut käyttäytyvät leipoessa.. mutta maku voi olla tietenkin mitä ite lystää! Tosin, suklaa voi olla hieman erikoinen, koska leivoksen idea on maistua korvapuustimaiselta :D

 
17. huhtikuuta 2013 klo 11.03 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Eipä kestä :))

 
17. huhtikuuta 2013 klo 11.04 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ihana, kiitoksia paljon!! :)))

Hmm.. yritin katsoa asetuksista tuota mutta en löytänyt.. Osaatko neuvoa kuinka se tehdään? :D

 
17. huhtikuuta 2013 klo 11.05 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

sokeriton omenasose on hyvä banaanin korvike! Myös esim kurpitsapyree (mitä voi olla vähän vaikeaa löytää) tai sitten vaiks kukkakaalipyree! Mikä tahansa muussattu ja mömmöinen oikeastaan :D Banaanin idea tosin tässä on tuoda makeutta joten se omenasose on varmaan kaikkein paras vaihtoehto! :)

 
17. huhtikuuta 2013 klo 11.06 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

HEI VAU!! Ihan loistava idea. Kiitos sulle suuresti! Aijon todellakin kehittää tätä ideaa eteenpäin!!! :) <3

 
17. huhtikuuta 2013 klo 11.07 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hih, kiitos :) Ja tervetuloa koukkuun ;) Siitä vaan kokeilemaan! Tää resepti tosiaan ei oo patukkaa nähnytkään, joten toi piirakkapohja on oikeasti varmasti 100 kertaa parempi idea!!!

 
17. huhtikuuta 2013 klo 11.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

onko noi protskujauheet pakollisia ku ei o itellä semmossii?:/ tai voiko korvaa jollaki

 
17. huhtikuuta 2013 klo 11.39 , Anonymous Liwy kirjoitti...

Kiitos paljon!:)

 
17. huhtikuuta 2013 klo 19.13 , Anonymous Kemmy kirjoitti...

Banaaniallergikolle ja oikeastaan muillekin voin suositella bataattisosetta leivontaan :)

 
17. huhtikuuta 2013 klo 20.28 , Anonymous R.Suvi kirjoitti...

Mä testasin näitä kaakaon makuisella soijaprotskujauheella ja hyvää tuli! :D eli ei tarvi olla heraa välttämättä, ainakin soija toimii kans hyvin. Kiitti taas hyvästä reseptistä! :) jään odottamaan piirakkareseptiä tällä pohjalla...

 
17. huhtikuuta 2013 klo 22.32 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hmm.. itseasiassa menee aikamoiseksi kikkailuksi jos alkaa korvaamaan! Ainakin tässä tapauksessa protskujauhe on tosi tärkeässä roolissa koostumuksen ja makeuden kannalta :/ Suosittelen todella lämpimästi ostamaan proteiinijauhetta mikäli on mahdollista, todella monikäyttöinen esim. leivonnassa vaikka ei mikään urheiluhullu oliskaan! :)

 
17. huhtikuuta 2013 klo 22.34 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Oho!! Vaude :D Miltä se maistui? Laitoitko kuitenkin kanelia ja kardemummaa ihan ohjeen mukaan? Kuulostaa hauskalta! Ja olehan hyvä vain ;)

 
18. huhtikuuta 2013 klo 17.23 , Anonymous R.Suvi kirjoitti...

Joo, kaikki muu meni täysin ohjeen mukaan, ainoastaan protskujauheen makua vaihdoin (koska en oo vielä saanu ostettua vaniljanmakuista kaappiini). Olihan se makuyhdistelmä aika erikoinen, mut toisaalta oon laittanu tota kaakaoprot.jauhetta kaikkiin näihin sun resepteihin ja tykänny kaikista, joten ehkä mä oon vaan tottunu outoihin makuihin. :D Poikakaverikin kyllä maistoi niitä ja sen mielestä ne oli "vähän niinku se piimämaustekakku mitä äiti teki jouluna", joten tuskin ne nyt IHAN kauheelta maistui senkään mielestä. :D

 
18. huhtikuuta 2013 klo 20.15 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hahhahaha! apua, ihanat! :D voi että kun oot suloinen ja poikakaveris kans. No hyvä et on maistunu sillä suklaalla! :D Suosittelen myös kokeilemaan vaniljaa! Itse kans ensi käytin suklaata kunnes sain aikaiseks ostettua vaniljan ja voi hyvä luoja, uusi makumaailma avartu!!

 
19. huhtikuuta 2013 klo 8.46 , Anonymous Piret kirjoitti...

Ah ihana resepti ! Itse tein tästä omenapiirakka version, eli lisäsin taikinaan 3 kaneloitua omppua - paistoin omenakuutioita hetken pannulla kookosöljyssä ja kanelissa että ehtivät pehmentyä sopivasti, kun paistoaika uunissa ei ehtisi kypsyttää omenoita tarpeeksi.

Tuli uskomattoman hyvää. ai että :)

 
19. huhtikuuta 2013 klo 13.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miltäköhän nää maistuisivat muffinssipellillä tehtyinä? Muffinsseilta?:D jos laittais päälle jotain mömmöä.. kun mulla ei ole tuollaista vuokaa:(

 
19. huhtikuuta 2013 klo 15.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse korvasin proteiinijauheen kookosjhauhoilla, lopputulos maistui enemmän banaanikakulta kuin korvapuustilta mutta hyvää oli ;)

 
19. huhtikuuta 2013 klo 20.51 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Oijoi, juuri tuo idea mullakin oli! Ihan mahtavaa! Jes! Täytyykin leipoa heti tänä viikonloppuna. Mietin vaan että taikinaan vois lisätä puolisen desiä luonnonjugurttia, jotta siitä tulisi vähän pehmeämpi piirakkaa ajatellen. Vaikuttiko pohja kovalta vai juuri sopivalta? Sekoititko omenakuutiot siis taikinaan vai ripottelitko päälle?

 
19. huhtikuuta 2013 klo 20.52 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Joo muffinsseina toimii varmasti kans!!! :) Sit on varmaan eri paistoaika, mutta tarkkaile niitä ja töki tikulla :) En tiedä kaipaako edes mömmöä päälle... :p Voit toki tehdä "miniomenapiirakoita" ja painaa muffinssejen päälle pari pannulla pehmitettyä omenalohkoa ja ripotella vähän kanelia ja lykätä uuniin!

 
19. huhtikuuta 2013 klo 20.58 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Noniiin! Hienoa, testattu siis sekin! Jes! Kiva että tulit kommentoimaan :) Lopputulos ei varmaankaan ole ihan alkuperäisen veroinen mutta mahdollista siis tämäkin!

 
19. huhtikuuta 2013 klo 23.09 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minäkin tein tätä omenapiirakkaversiona! Laitoin taikinan sekaan pari kanelilla maustettua omppua paloina. Lisäksi laitoin kaksi kukkuralusikallista kreikkalaista jogurttia (ainoa maitotuote joka jääkaapista löytyi...) jonka sekaan ripottelin hieman vaniljajauhetta. Proteiinijauhetta en käyttänyt, sillä en ole uskaltanut ostaa sitä. 30 euroa on kuitenkin ainakin minulle melko suuri summa, varsinkin jos jauhe jäisikin jostain syystä käyttämättä.
Mutta niin, leivoksesta tuli ihan hyvän makuista. Ei mitenkään tajunnanräjäyttävää, mikä johtunee surkeista ohjeiden noudattamis- ja leipomistaidoistani :D Nyt pari yötä jääkaapissa muhineena leivoksen maku on kuitenkin jollain tapaa parantunut ja sitä on tullutkin syötyä ihan kiitettävästi (lue: kaksin käsin joka aterialla) :D

 
19. huhtikuuta 2013 klo 23.51 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Noniin mukavaa kuulla että alas on mennyt! Jotenkin mun sisällä aina pieni ääni sanoo "auts" kun joku kertoo jättäneensä jonkin tosi tärkeän aineen pois! :D Itse en allekirjoita niitä reseptejä, joten ihan omalla vastuulla sitten menette! :D Hahah, mutta hienoa! Tässähän ei malta odottaa että pääsee kans itse kokeilemaan tota omppupiirakkaideaa!

 
20. huhtikuuta 2013 klo 20.56 , Anonymous Piret kirjoitti...

siitä tuli just passelin "kiinteä" tuolla ohjeella ! Ja jääkaapissa vielä maut ja piirakan koostumus syveni mukavasti. sekoitin omenakuutiot taikinan sekaan ennen kun kaadoin taikinan vuokaan että sattumia ois ympäriinsä :) oli kyllä huikeen hyvää !!

 
20. huhtikuuta 2013 klo 23.24 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Okkay!! kuulostaa tosi hyvältä, huomenna saan varmaan aikaiseksi koklaa :)

 
22. huhtikuuta 2013 klo 14.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi iha mahtava resepti, todella maistuvat patukat tuli ;)! ja tosi kiva blogi sulla !

http://paradiseinu.blogspot.fi/

 
23. huhtikuuta 2013 klo 17.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

EI HITSI! Pakko tulla kommentoimaan! Oot paras ku jaat näitä reseptejä! love you! Tein just näitä " korvapuusti" herkkuja, ja onnistui niin..sairaan.. HYVIN! huomenna kouluun evääks!! Pitääpä hakee koulun kahvikoneesta kahvi vielä kyllkeen! nam :) ps. se taikina oli niiin hyvää..!

 
6. toukokuuta 2013 klo 22.49 , Blogger Sarpukka kirjoitti...

Kiitos Kaisa tästä reseptistä. Muokkasin reseptistä suklaisen ja käytin sitä "mokkapalojen" pohjana. Tosin niistä syntyi hyvän omantunnon suklaabrownie, kun en saanut kahvin makua maistumaan :)

 
4. kesäkuuta 2013 klo 18.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kerrotko kuinka sekoitat nuo märät aineet? Mulla jäi leivoksiin banaaninpalasia mäskäämisestä ja leivos muutenki oli sellaista paistettua puuroa :/

 
15. kesäkuuta 2013 klo 14.20 , Blogger Maria Paradise kirjoitti...

Hei! Haastan tekemään sinut TÄMÄN haasteen, voit myös tietenkin tehdä hieman terveellisemmän version :D ! Hyvää kesää -MP

 
18. kesäkuuta 2013 klo 14.55 , Blogger Mikaela kirjoitti...

mä mietin, et voisikohan ton heraprotskun korvaa riisiproteiinilla tai hamppuproteiinilla? riisiä ei kai löydy ku maustamattomana ja suklaan makusena, joten lisäisin ehkä vähän vaniljauutetta tai tankoo.

tää sun blogi on ihan yks mun lemppareista ja eilen just jaoinki sun avokadolevitteen ohjeen mun blogissa! :)

 
15. heinäkuuta 2013 klo 11.40 , Anonymous Bettina kirjoitti...

Tämä oli kokeilemisen arvoinen, tämäkin! Maistui miehellekin, joka ei ole niin terveysherkkujen perään. ;)

 
30. heinäkuuta 2013 klo 12.30 , Blogger Karsu kirjoitti...

Millä kananmunan voisi korvata tästä ohjeesta sekä proteiinipannukakusta?
/Karsu

 
3. elokuuta 2013 klo 13.38 , Blogger Fitkrista F kirjoitti...

Kopioin tämän ohjeen ja linkkasin alkuperäisen ohjeen sinun blogiisi, kiitos tästäKIN! :D :) http://fitkrista.blogspot.fi/2013/08/proteiinileivokset.html

 
8. elokuuta 2013 klo 20.58 , Anonymous marika kirjoitti...

Tein ite cookies and cream -makuisilma proteiinijauhoilla, 4 valkuaisen sijaan laitoin 2 kokonaista munaa (menis kuitenkin hukkaan ne keltuaiset muuten ja kaikki kananmunan hivenaineet nyt on kuitenkin enimmäkseen keltuaisessa ;)) ja nesteeksi laitoin veden sijaan maitoa. Hyvää tuli! :) Tosin paistoin pari minuuttia liian pitkään, olisi varmaan ollut kosteampaa (=parempaa) ilman. Mutta tässä reseptissä on selkeesti potentiaalia lisäkehittelyynkin. Mietin jo, että jos taikinaan koklais laittaa vähän voita tai kermaviiliä tai.. no, pitänee testata erilaisia visioita. Itselle siis tärkeää ei ole erityisen vähäinen kalorimäärä, vaan ennemmin valkoisten jauhojen puuttuminen. Tosin enpä nyt tiedä, oliko nää mun kaan nyt mitään terveyslekvoksia kun toi mainittu prodejauhe on makeutettu aspartaamilla :/ pitäs seuraavaks testata noita stevialla makeutettuja... njoo, se siitä ihme tajunnanvirrasta, hyvä resepti! :D

 
9. elokuuta 2013 klo 18.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

vautsi! löysin tän reseptin enkä kauppaankaan ehtinyt ennen kuin piti päästä leipomaan! joten mulla tuli vähän erilainen versio, ei ehkä yhtä terveellinen mutta ei ainakaan mua haittaa. vaniljaheran sijaan käytin mansikka-valkosuklaaheraa ja makeutukseen sokeria. eikä kardemummaakaan kaapista löytynyt joten se jäi pois! silti tuli ihan taju hyviä! en ehkä voi tätä versiota sanoa korvapuustiseksi, mutta kaneliseksi kyllä. löysin kaapista myös puolikkaan levyn taloussuklaata joten sulatin pari riviä sitä ja kaadoin patukoiden päälle ja ai että :) kiitos reseptistä! tää sun blogis on ihan huippu

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu