Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Suklaa-aprikoosimuffinsit

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Suklaa-aprikoosimuffinsit

Asia mitä rakastan jauhottomassa leipomisessa vähäisten hiilareiden lisäksi on leivonnaisten mehukas koostumus. Jauhoja (esim vehnä) käyttäessä on aina se vaara että lopputuloksesta tulee kuiva. Ja mikäli vehnäleipomuksia säilöö jääkaapissa, ne kannattaa käyttää yleensä mikron kautta ennen syömistä, jotta ne hieman pehmenee, toisin kuin vehnättömät herkut senkun paranee päivä päivältä jääkaapissa säilöttynä ja maistuu parhaalta viileänä.

Tän reseptin jälkeen mulla heräs ajatus omasta e-kirjasta, minkä tulen vielä jonain päivänä toteuttamaan! Ehkä kesällä on aikaa sille. Näiden muffinssejen ohje on kuitenkin vielä vapaasti käytössä ;)




Silkkiset suklaa-aprikoosimuffinit
8 muffinia


200g pakastekukkakaalia
20g vaniljan makuista heraproteiinijauhetta (tai minkä tahansa muun makuista)
1tl leivinjauhetta
6 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 kananmunan valkuaista
5 rkl makeutusainetta (esim karppisokeri, steviasokeri tai stevia. Mikäli käytät puhdasta steviaa, vähennä määrää reippaasti)
4rkl muussattua banaania (80g)
8 kuivattua sokeroimatonta aprikoosia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota kukkakaali edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Voit myös sulattaa kukkakaalin mikrossa, mutta varo ettei se kuumene. Sekoita sauvasekoittimella kukkakaali niin tasaiseksi pyreeksi, ettei siellä ole ainuttakaan möykkyä. Lisää kaikki muut aineet paitsi aprikoosit ja sekoita vielä sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina kahdeksaan muffinsivuokaan ja painele jokaiseen yksi pieniksi paloiksi pilkottu aprikoosi. Paista n.10 minuuttia (EDIT: toisen kerran kokeillessani reseptiä, paistoaika olikin puolet pidempi eli 20 minuuttia (?) Käytin kylläkin aprikoosejen tilalla tummaa suklaata. Joka tapauksessa älä luota sokkona tuohon paistoaikaan vaan tsekkaile tilannetta). Muffinsit ovat valmiita kun ne ovat hieman kohonneet ja sylkevät sisusta ulos tulivuoren tapaan, mutta ovat kuitenkin reunoilta kiinteät.





Näiden muffinssejen vahvuus on ehdottomasti koostumus. Ohjeessa mainittu kukkakaali tekee niistä kosteita antaa muffinsseille silkkisen pehmeän tekstuurin. Muffinssi siis kirjaimellisesti sulaa suuhun. Itseasiassa koostumus on aika lähellä suklaamoussea! Ja kuten alussa mainitsin, parhaalta nää ehdottomasti maistuu kylmänä päivän tai parin päästä. 94 kcal/muffinsi.


Mielelläni kuulen kommentteja mikäli kokeilitte! :)



love, kaisa

Tunnisteet: ,

20 kommenttia:

24. maaliskuuta 2013 klo 18.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oi kuuulosta hyvältä! aprikoosia ei löydy joten täytyy odottaa huomiseen että pääsee kokeileen... :) vitsi että rakastan kaikkia sun ohjeita ja tätä blogia!

 
24. maaliskuuta 2013 klo 19.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

seuraan myös siun englanninkielistä blogia ja laitoit tän reseptin myös sinne, mutta ne ei täsmää :D onko jommassakummassa virhe vai olenko vain sokea ?

 
24. maaliskuuta 2013 klo 20.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mitä tarkotat, että "vielä" vapaassa käytössä? kyllä reseptejä saa jakaa vaikka oliskin jossain kirjana julkaistu. reseptit ei ole teoksia eikä niitä suojaa tekijänoikeuslaki! :)

 
24. maaliskuuta 2013 klo 20.07 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Moikka! englanninkielisessä blogissa on sama resepti mut puolikkaana ! :D tein reseptejen koot koeryhmän mukaan. engl. kielisessä blogissa mua seuraa enimmäkseen sinkut/nuoret jotka kokkaa vaan itselleen, ja täällä lähinnä perheenäidit yms :D joten tänne kaksinkertaistin reseptin :D

 
24. maaliskuuta 2013 klo 20.11 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Heh... tarkoitin sitä että nyt ainakin tämä resepti on vielä vapaassa käytössä... että seuraavat voivat sitten olla jo kirjan kansien takana eli maksullisia :)

 
24. maaliskuuta 2013 klo 20.12 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Voi, kiitos kovasti!! :)) toivottavasti onnistuu!

 
24. maaliskuuta 2013 klo 22.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Näyttää niin hyviltä! :) Montako muffaria tästä satsista tulee? Ja luuletko että nää voisi tehdä suklaaprotskujauheella, vai tuleekohan niistä ihan kakkaa sillon? :D

 
24. maaliskuuta 2013 klo 22.46 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

8 muffinsia tulee! Joo tottakai voi käyttää suklaaprotskua tai mitä tahansa muuta protskua, voisin itseasiassa lisätä sen tohon reseptiin! :)

 
25. maaliskuuta 2013 klo 10.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Löysin sun blogin nyt, ihan huippu!! Kiitos ihan superhyvästä blogista, saan täältä niin paljon inspiraatiota sun resepteistä ja jutuista :)

 
25. maaliskuuta 2013 klo 11.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Minkä merkkisiä proteiinijauheita käytät, jos osaisit suositella jotain tiettyjä hyviksi koettuja? :)
Sellainen postaus olis kiva, missä kokoisit ns. peruselintarvikkeet mitä tulis suurinpiirtein aina kaapista löytyä, mm. näiden reseptien noudattamiseen!

 
25. maaliskuuta 2013 klo 15.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jeij! Muffarit uunissa! :) katotaan osasinko minä!
Sitä vielä piti kysyä, että kun sanoit että ovat parhaita kylmänä, niin kannattaako nää siis säilyttää jääkaapissa? :)

 
25. maaliskuuta 2013 klo 16.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Alkoi naurattamaan tuo '94 kalorin'. :D Ei 95, vaan 94 kalorin muffinit! :DD

 
25. maaliskuuta 2013 klo 18.17 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hih! Kiva :) ja kiitos paljon <3

 
25. maaliskuuta 2013 klo 18.19 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Käytän ihan perus Fastin triple whey blendiä (low lactose), ihan perus ruokakaupasta pitäisi löytyä :) en sen tarkemmin oo perehtynyt erilaisiin jauhoihin kun omalla paikkakunnalla ei niille mitään omaa kauppaa ole ja olen nuo kaupan perusjauheet kokenut toimiviksi tämän hetkisiin tarpeisiin :)

Ja joo toi on hyvä postausidea! toteutan sen pikimmiten! ;)

 
25. maaliskuuta 2013 klo 18.19 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Noniin, toivottavasti onnistuu! ;) Tuu sit heti kertomaan! :D Joo jääkaapissa säilytys :)

 
25. maaliskuuta 2013 klo 18.20 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

hahaha :DD on se tarkkaa ;D no ei nyt sentään, syötin vaan sen enempää ajattelematta laskimesta tulleen luvun tohon otsikkoon, oishan sen tietenkin voinut pyöristää :D

 
5. huhtikuuta 2013 klo 8.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ÄÄÄÄ! Unohdin tulla kertomaan miten mulla muffinssit onnistu! Jos rehellisiä ollaan, niin niistä ei ehkä ihan niin kauniita tullut kuin sun muffareista, mutta ainakin mä olin yllättynyt kuinka hyviä ne oli! :D Ihan superia, ei voi muuta sanoo! Parasta on että kun iskee kauheat "cravingsit" niin voi sitten vääntää jotain vähän terveellisempää! Laitoin kaikkia maistamaan näitä, ja kerroin vasta jälkikäteen että niissä on KUKKAKAALIA! :D kylläpäs kaikki yllätty, että miten hemmetissä muffinseissa voi olla kukkakaalia hahaha! Ihan hyvän vastaanoton nämä saivat, paitsi niiltä jotka odottivat näitten maistuvan oikealta rasvaiselta sokerilliselta muffinsilta. :) mun mielipide on: I-H-A-N-A-A!

 
11. huhtikuuta 2013 klo 22.39 , Blogger Millis kirjoitti...

Ää. Ihan mielettömän hyviä! :) kiitos tästä ja muistakin ihanista resepteistä :)

 
11. huhtikuuta 2013 klo 22.50 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Oi, jes!! Kiva kuulla ja eipä kestä :)

 
24. elokuuta 2013 klo 12.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitäköhän tein väärin, mulla tuli 13 muffinssia :D ihan normaalikokosia muffinsivuokia.. ja kuuluuko taikinan olla löysää? mulla oli sellasta tosi löysää se..

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu