Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Banskalaiset

tiistai 1. tammikuuta 2013

Banskalaiset



Ranskalaisia ja lanskalaisia, nyt myös banskalaisia! 

Päätimpä tänä iltana kokeilla tehdä bataatista ranskalaisia, ja nehän oli aivan taivaallisia. Ajattelin, että maailman on saatava tietää näistä NYT, HETI.  Siispä juoksin heti koneen ääreen blogia päivittelemään. Bataatin makuhan on kypsennettäessä todella makea, joten kun niitä suolataan, syntyy tämä ah-niin-ihana ja aina toimiva suolaisen ja makean yhdistelmä. Nuo itse banskalaiset saattavat olla ihan vanha juttu jo, mutta tuo ihana hapanimelä dippi kyllä kruunasi kaiken. Hauskaa, sillä tein sen aineksista, mitä satuin jääkaapista löytämään, mutta niin kai ne parhaat reseptit syntyvät! Tämän "iltapalan" jälkeen oli kyllä sellanen fiilis, että olis ravintolassa syönyt. Tuli melkein syyllinen olo, HA! Mutta kuten aina, tämäkin ateria on sekä maistuva, että terveellinen!


Banskalaiset

1 bataatti
1rkl oliiviöljyä
rosmariinia
sormisuolaa
grillausmaustetta


1. Pese ja suikaloi bataatti ranskalaisten kokoisiksi suikaleiksi. 
2. Öljyä uunivuoka tai muu suuri kulho, ja heitä raa'at banskikset sekaan. Sekoita kunnolla käsiä käyttäen "möyhentämällä"
3. Ripottele mausteita mielesi mukaan päälle ja möyhennä taas.
4. Kaada öljyiset ja mausteiset banskikset pellille ja erottele ne niin, ettei kukaan ole kenenkään päällä
5. Uuniin 220 asteeseen 15 minuutiksi, jonka jälkeen banskikset kääntävät kylkeään, ja paistuvat vielä 10 minuuttia

Voila! Mausteita voi lisätä vielä paiston jälkeenkin, mikäli ne sitä vaatiivat.


Sweet&sour dippi

luonnonjugurttia
limen/sitruunan mehua
veitsenkärjellinen sinappia
säilöttyjä inkiväärisuikaleita (oli jäänyt sushi-iltamista)
pippuria
rosmariinia
hyppysellinen steviaa/muuta makeutusta


Pilko inkiväärisuikale(et) pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki keskenään. SO FRESH!

Tunnisteet: ,

1 kommenttia:

18. elokuuta 2013 10.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Bataatista tulee tosi hyvänmakuisia ranskalaisia kun öljyn tilalle vatkaa valkuaisvaahdon, sinne mausteet sekaan ja bataattipalojen päälle pellille ja uuniin:)toki lopputulos ei ehkä hivele silmää näin paljon mutta maku on must! Oon vasta juuri löytänyt blogisi, joka on aivan mahtava! Olen niin parantumaton herkkupeppu mutta herkuttelua on ollut niin vaikeaa yhdistää treenaamiseen ja terveelliseen elämään, blogisi on antanut valtavasti inspiraatiota ja terveellisiä herkkuhetkiä! Kiitos siitä:)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu